«Χαστούκι σε Κύπρο και Ελλάδα»: Νέα πρόκληση από την Τουρκία (Pic)

Απειλεί ο Ερντογάν: «Ανοίγουμε τις πύλες αν...»

«Όποιος κυριαρχεί εκεί, ελέγχει τρεις Ηπείρους...»

Δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο- πλέον, η τακτική της πλευράς των γειτόνων μας είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, κάτι που διαπιστώσαμε για νιοστή φορά χθες με τα όσα έγιναν.

Η προκλητικότητα των Τούρκων θυμίζει το χρώμα της σημαίας τους και έχει χτυπήσει κόκκινο το τελευταίο μεγάλο διάστημα, με τις υπερπτήσεις και την επιθετική ρητορική ν’ αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς τους.

Λίγο νωρίτερα σήμερα, την ημέρα των Χριστουγέννων, ένα νέο εμπρηστικό δημοσίευμα έκανε την εμφάνισή του, αποτυπώνοντας πλήρως τις βλέψεις των Τούρκων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Μεταξύ άλλων, στο άρθρο που φιλοξενείται στο Anadolu επιχειρείται μια ανάλυση της συμφωνίας με τη Λιβύη, ενώ παρουσιάζονται και νέοι χάρτες που φανερώνουν τις επεκτατικές διαθέσεις της Τουρκίας «πατώντας» στο δόγμα ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα.

«Χαστούκι σε Κύπρο και Ελλάδα»: Νέα πρόκληση από την Τουρκία (Pic)

Μάλιστα, λίγο παρακάτω στο ίδιο κείμενο αναφέρεται πως «όποιος ελέγχει την Μεσόγειο κάνει… κουμάντο σε τρεις ολόκληρες Ηπείρους», ενώ γίνεται λόγος και για «χαστούκι στην Κύπρο και την Ελλάδα, η οποία συνέχιζε τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, συμμετέχοντας με F-16 στην άσκηση “Ατσάλινο Βέλος” που διοργάνωσε η Ελληνοκυπριακή διοίκηση».

Η Τουρκία, σύμφωνα με το Anadolu, απάντησε σε αυτές τις κινήσεις με την πτήση του UAV, η οποία «αποδείχθηκε αρκετά ισχυρή ώστε να ανησυχήσει τους Έλληνες». Χρησιμοποιώντας ακόμα πιο σκληρή γλώσσα ο αρθρογράφος στη συνέχεια λέει:

«Αρνούμενη να πάρει μαθήματα από την πρόσφατη ιστορία, και βασιζόμενη στη ρητορική υποστήριξη των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Ελλάδας, η ελληνοκυπριακή διοίκηση ρίχνει “λάδι” στη φωτιά της αστάθειας -μια φωτιά που μπορεί να εξαπλωθεί σε όλη τη Μεσόγειο- λόγω των φιλοδοξιών της, που ξεπερνούν τις στρατιωτικές και, κυρίως, οικονομικές της δυνατότητες».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.