Δε βάζουν μυαλό οι Τούρκοι…

Δε βάζουν μυαλό οι Τούρκοι...

Μένει να φανεί πού θα οδηγήσει όλο αυτό.

Η κατάσταση μοιάζει- και είναι- ολοένα και πιο «έκρυθμη» το τελευταίο διάστημα. Όπως έχετε ήδη διαβάσει στο instanews, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχαμε φτάσει τρεις φορές στο… τσακ, την στιγμή που  ακόμα και ο Γάλλος Πρόεδρος δείχνει να φοβάται. 

Σήμερα, οι Τούρκοι αποφάσισαν να ρίξουν κι άλλο λάδι στη φωτιά, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις της ελληνικής πλευράς.

Πιο συγκεκριμένα, τα αεροσκάφη τους πραγματοποίησαν νέες υπερπτήσεις στο Αιγαίο: στις 18:06 δύο τουρκικά F-16 βρέθηκαν πάνω από τη νήσο Παναγιά και πάνω από τις Οινούσσες στα 31.000 πόδια.

Είχε προηγηθεί μπαράζ παραβιάσεων το μεσημέρι. Τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τη Ρω 3 φορές ενώ έτερο τουρκικό F-16 πέταξε πάνω και από τη Στρογγύλη και το Καστελόριζο.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από τη Ρω στα 30.000 πόδια στις 15:34 μ.μ.

Στη συνέχεια έτερο ζεύγος τουρκικών F-16 που είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάλι πάνω από τη Ρω στα 15.000 πόδια, στις 16:16 μ.μ.

Λίγο αργότερα ένα τουρκικό αεροσκάφος που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε πάνω από τη Στρογγύλη και το Καστελόριζο και δύο λεπτά αργότερα πάνω από τη Ρω, στα 14.500 πόδια.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τα όσα ορίζουν οι διεθνείς κανόνες.

Το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι πως στις μεγάλες θρησκευτικές εορτές ένθεν κι ένθεν ισχύει μορατόριουμ πτήσεων, το οποίο οι γείτονές μας δεν τήρησαν, επιδεικνύοντας προκλητική διάθεση.

Πώς θα εξελιχτεί το όλο ζήτημα;

Ουδείς γνωρίζει…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.