Εισαγγελέας: Ένοχος μόνο ο Ρουπακιάς για τη δολοφονία Φύσσα!

Έκανε λόγο για «τυχαία συνάντηση».
Εισαγγελέας: Ένοχος μόνο ο Ρουπακιάς για τη δολοφονία Φύσσα!

Την ενοχή του Γιώργου Ρουπακιά για την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα από πρόθεση ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη των 68 κατηγορουμενων της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζοντας ότι ο Ρουπακιάς χτύπησε το θύμα με μανία σε καίρια σημεία, αποδεχόμενος το ανθρωποκτόνο αποτέλεσμα της πράξης του. «Οι ισχυρισμοί του ότι προκλήθηκε από τον Φύσσα και ότι φοβήθηκε γιατί τράβηξε μαχαίρι, δεν ευσταθούν», είπε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου.

Κατά την εισαγγελέα, ο Γ. Ρουπακιάς ήταν «σε ήρεμη ψυχική κατάσταση η οποία του επέτρεπε την ήρεμη σκέψη και αποδεχόμενος το θανατηφόρο αποτελέσματα των ενεργειών του και χρησιμοποιώντας το αναδιπλούμενου μαχαίρι έπληξε τον Παύλο Φύσσα δυο φορές στο ύψος της καρδιάς».

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε ωστόσο την απαλλαγή των υπολοίπων 17 συγκατηγορουμένων του Γ. Ρουπακια, οι οι οποίοι κατηγορούνται είτε για άμεση είτε για απλη συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα, υποστηρίζοντας ότι αν και ήταν παρόντες με το SMS που έλαβαν απο τον Γιώργο Πατέλη, εντούτοις δεν προέκυψε ότι ενθάρρυναν τον Ρουπακιά για την δολοφονία, «καθώς ήταν ελάχιστος ο χρόνος που μεσολάβησε από την στιγμή που ο δράστης βγήκε από το αυτοκίνητο και επιτέθηκε στον Φύσσα. Δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν την ανθρωποκτόνο πρόθεση του δράστη. Εάν υπήρχε σχέδιο για τη δολοφονία θα έπαιρνε και ο Ρουπακιάς SMS».

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, αν ο Ρουπακιάς είχε προσχεδιάσει το έγκλημα, δεν θα έπαιρνε το αυτοκίνητο της αδελφής του και θα έκρυβε τις πινακίδες. Για την κ. Οικονόμου όμως, δεν προέκυψε ότι η δολοφονία Φύσσα έγινε μετά από εντολή της ηγεσίας Νίκου Μιχαλολιάκου ή του Γιάννη Λαγού. «Ποιο θα ήταν το όφελος από μια τέτοια ενέργεια?», είπε η εισαγγελέας.

«Αν πράγματι ήταν προσχεδιασμένη η δολοφονία Φύσσα γιατί την διέπραξαν σε κεντρικό σημείο και όχι κάποια άλλο βράδυ σε άλλο απόμερο σημείο ώστε το έγκλημα να μη γίνει ορατό?», κατέληξε. Μετά την ολοκλήρωση της πρότασης της εισαγγελέως για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, φίλοι του αδικοχαμένου μουσικού αλλά και η μητέρα του αποχώρησαν από την αίθουσα εμφανώς δυσαρεστημένοι.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ