Σημαντική αλλαγή στον στρατό και τις ΕΣΣΟ

Οι 4 αλλαγές στον στρατό που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ

Τι αλλάζει

Η σκέψη να δημιουργηθεί μία εμβόλιμη ΕΣΣΟ τον Δεκέμβριο – ανάμεσα δηλαδή σε αυτή του Νοεμβρίου και στην επόμενη της νέας χρονιάς – είχε πέσει στο τραπέζι από τους επιτελείς του ΓΕΣ, σύμφωνα με τις πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα του μαζικού ενδιαφέροντος από τους νέους να καταταγούν στον Στρατό το φετινό φθινόπωρο.

Τελικά, η παραπάνω πρόταση απορρίφθηκε αφού μπορεί να έδινε λύση αλλά μόνο προσωρινά.

Tο ΓΕΣ αποφάσισε τελικά να ισχύσει ξανά η κατάταξη στρατευσίμων οπλιτών κάθε δύο μήνες, να υπάρχουν δηλαδή έξι ΕΣΣΟ παρά το γεγονός ότι μόλις τον Ιανουάριο του 2019 οι ΕΣΣΟ είχαν μειωθεί από έξι σε τέσσερις.

Η μείωση όπως αποδείχθηκε δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα. «Το σύστημα κατάταξης με τις τέσσερις ΕΣΣΟ δοκιμάστηκε και έτσι τώρα επιστρέφουμε στις έξι σειρές κατάταξης τον χρόνο, όπως ίσχυαν και στο παρελθόν» έλεγαν χαρακτηριστικά στρατιωτικές πηγές σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Η ηγεσία του ΓΕΣ έκρινε εξάλλου ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο των λεπτών ισορροπιών στην ευρύτερη περιοχή και των αλλεπάλληλων προκλήσεων από την Τουρκία δεν θα ήταν σκόπιμο να ρισκάρει αλλαγές που μπορεί να είχαν επιπτώσεις στο Στράτευμα.

Κατόπιν αυτών των αλλαγών, από τον νέο χρόνο η κατάταξη θα πραγματοποιείται, όπως παλαιότερα, ως εξής: Η Α’/ΕΣΣΟ τον μήνα Ιανουάριο, η Β’/ΕΣΣΟ τον μήνα Μάρτιο, η Γ’/ΕΣΣΟ τον μήνα Μάιο, η Δ’/ΕΣΣΟ τον μήνα Ιούλιο, η Ε’/ΕΣΣΟ τον μήνα Σεπτέμβριο και η Στ’/ΕΣΣΟ τον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.