Τι στ’ αλήθεια συνέβη με τον Αυγερόπουλο στην ΕΡΤ

Τι στ’ αλήθεια συνέβη με τον Αυγερόπουλο στην ΕΡΤ

Μισές αλήθειες ή fake news;

Από χθες διακινείται στα social media η είδηση ότι η ΕΡΤ έκοψε τον Γιώργο Αυγερόπουλο. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα με εισήγηση του προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα η ΕΡΤ ανακάλεσε προηγούμενη απόφασή της και αποσύρει τη συμμετοχή της στην παραγωγή της νέας ταινίας του Γιώργου Αυγερόπουλου, «Agora II».

Αυτό έλεγε το «ρεπορτάζ». Η αλήθεια όμως ήταν διαφορετική, καθώς ακόμα και ο μεγαλύτερος εχθρός της νέας διοίκησης της ΕΡΤ θα δυσκολευόταν να πιστέψει ότι δείχνει τέτοιες αυτοκτονικές τάσεις κόβοντας έναν απ’ τους καλύτερους δημοσιογράφους της.

Με ανακοίνωσή της η ΕΡΤ λοιπόν αποκαλύπτει τι (δεν) είχε συμβεί:

Αν κάποιος εκ των δημοσιογράφων που διαδίδουν fake news ότι τάχα η ΕΡΤ έκοψε τη νέα ταινία του Γιώργου Αυγερόπουλου είχε μπει στον κόπο να τηλεφωνήσει είτε στην ΕΡΤ, είτε στον ίδιο το δημοσιογράφο, θα πληροφορείτο το εξής: ο κ. Αυγερόπουλος συναντήθηκε δύο φορές με τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ και συμφώνησαν αντί της εκ των υστέρων συμβολικής χρηματοδότησης της ταινίας του “AGORA 2”, η ΕΡΤ να αγοράσει κατ’ αποκλειστικότητα τα δικαιώματα προβολής της στην Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια.

Αυτό ακριβώς αποφάσισε το ΔΣ της ΕΡΤ και μάλιστα ομόφωνα.

Στις ίδιες συναντήσεις μάλιστα συζητήθηκε και το ενδεχόμενο νέας συνεργασίας του δημοσιογράφου με τη δημόσια τηλεόραση -η οποία είχε διακοπεί τα τελευταία χρόνια- με μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ του “Εξάντα” και μάλιστα σε σύμπραξη με το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο ARΤΕ, με το οποίο ήδη συνεργάζεται ο Γιώργος Αυγερόπουλος.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.