Ποια είναι η 12χρονη Ρομά ροκ σταρ που έβγαλε τη γλώσσα στην παρέλαση

Ποια είναι η 12χρονη Ρομά ροκ σταρ που έβγαλε τη γλώσσα στην παρέλαση

Η κίνησή της προκάλεσε αντιδράσεις και άναψε «φωτιές» ανάμεσα στον Στράτο Σιμόπουλο και την Κατερίνα Νοτοπούλου

«Φωτιές» άναψε η συμμετοχή στην παρέλαση της ανήλικης Ρομά, η οποία παρήλασε φορώντας λευκά αθλητικά παπούτσια και μακριά κόκκινη φούστα κατά τη διάρκεια της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

 

Η ανήλικη Ρομά από τον Δενδροπόταμο, περνώντας μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, έβγαλε τη γλώσσα της κοιτώντας τον φωτογραφικό φακό και σήκωσε το αριστερό της χέρι χαιρετώντας ως ροκ σταρ.

 

«Πρόκειται για μια 12χρονη Ρομά η οποία δεν έχει πάει σχολείο και οι γονείς της ετοιμάζονται να την παντρέψουν τις επόμενες μέρες» αναφέρει στο ethnos.gr ο πατέρας Αθηναγόρας ο οποίος έχει αφιερωθεί για περισσότερα από δέκα χρόνια στην μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων στον οικισμό των Ρομά στη Θεσσαλονίκη.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η νεαρή κοπέλα δυσκολεύεται να μιλήσει ελληνικά και έχει ήδη λογοδοθεί, ακολουθώντας την πεπατημένη των Ρομά. Ανήκει σε μία μικρή ομάδα Ρομά (20% του πληθυσμού του Δενδροποτάμου) το οποίο αρνείται να πάει σχολείο, κόντρα στο νέο ρεύμα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή. Στο σχολείο, μάλιστα, φοιτούν συνολικά κάθε χρόνο 450 παιδιά.  

«Δεν νομίζω ότι κατάλαβε ότι πήρε μέρος στον εορτασμό της εθνικής επετείου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πατήρ Αθηναγόρας. Όπως εξηγεί ο ίδιος, πίσω από την παρέλαση των Ρομά του  Δενδροποτάμου στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες και επιχορηγήσεις ευρωπαϊκών προγραμμάτων με σκοπό την ομαλή ένταξη των Ρομά στην κοινωνία.

Η ανάρτηση σχετικής φωτογραφίας από τον βουλευτή Ά Θεσσαλονίκης Στράτου Σιμόπουλου η οποία απεικονίζει την νεαρή τσιγγανοπούλα να ποζάρει ως ροκ σταρ στους φωτογράφους, συνιστώντας στους διοργανωτές της παρέλασης να είναι πιο προσεκτικοί και να θέτουν αυστηρότερα κριτήρια για την επιλογή των συμμετεχόντων προκάλεσε την οργή της Κατερίνας Νοτοπούλου.

 

«Έραψαν στολές και μετέφεραν 10-15 Ρομά μέσα σε μία κλούβα, από τον Δενδροπόταμο για να παρελάσουν στην 28η Οκτωβρίου και να τους δουν οι επίσημοι. Τα παιδιά ούτε γνώριζαν τι θα έκαναν, ούτε που θα πήγαιναν, ούτε για πιο σκοπό βρίσκονταν εκεί» είπε  στο ethnos.gr ο πατήρ Αθηναγόρας

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.