Ξεχάστε τα εισιτήρια – Οι μπάρες στο μετρό θα ανοίγουν με χρεωστικές κάρτες!

Ξεχάστε τα εισιτήρια - Οι μπάρες στο μετρό θα ανοίγουν με χρεωστικές κάρτες!

Νέες αλλαγές έρχονται στον τρόπο με τον οποίο θα ανοίγουν οι μπάρες στο μετρό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» μέσω του ηλεκτρονικού κομίστρου, εξετάζεται να εμπλουτιστούν οι ήδη παρεχόμενες υπηρεσίες με νέες σύγχρονες τεχνολογίες πληρωμών, που θα τεθούν στη διάθεση των επιβατών.

Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζεται μέσα στον επόμενο χρόνο να ενσωματωθεί στο ηλεκτρονικό εισιτήριο ειδική εφαρμογή που θα επιτρέπει τη χρέωση των μετακινήσεων και με ανέπαφες χρεωστικές κάρτες. Πρόκειται για δυνατότητα που θα επιτρέπει στους επιβάτες να περνούν τις μπάρες του μετρό και των άλλων συγκοινωνιακών μέσων, χρησιμοποιώντας μόνο τις τραπεζικές κάρτες πληρωμών, χωρίς να αγοράζουν ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Πώς θα γίνεται, λοιπόν, η είσοδος και η έξοδος;

Αυτό θα συμβαίνει επιτυγχάνεται με τη χρήση της τεχνολογίας του ανοικτού κυκλώματος, που επιτρέπει να χρησιμοποιούνται οι τραπεζικές κάρτες ως εισιτήρια.

Στην περίπτωση αυτή, η είσοδος και η έξοδος των επιβατών στο μετρό θα γίνεται μόνο με τη χρεωστική κάρτα, όπως ακριβώς γίνεται σήμερα με το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο εφαρμόζεται εδώ και δύο χρόνια στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη αλλαγή στις αστικές συγκοινωνίες της βρετανικής πρωτεύουσας, πέρυσι είχαν πραγματοποιηθεί 1 δισ. διαδρομές με απευθείας χρεώσεις στις κάρτες των επιβατών, χωρίς αγορά εισιτηρίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το κόστος διαχείρισης των εισιτηρίων να μειωθεί στο 8% του συνόλου των εσόδων.

Σημειώνεται, επιπλέον, πως η συγκεκριμένη εφαρμογή συρρίκνωσε και τους χρόνους αναμονής στα εκδοτήρια των εισιτηρίων, μειώνοντας αντίστοιχα την ταλαιπωρία των επιβατών.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.