Κι όμως, ο Τσακαλώτος τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια του Τσίπρα

Κι όμως, ο Τσακαλώτος τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια του Τσίπρα

Η κίνηση των 53 και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ

Την δική της απάντηση στις προσπάθειες διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, διαμηνύοντας ότι «το κόμμα του 4% δεν έχει τελειώσει», δίνει η περιβόητη «Κίνηση των 53».

Σε άρθρο στην. ιστοσελίδα commonality.gr, με τίτλο «Ξαφνικός έρωτας για έναν ΣΥΡΙΖΑ, που όμως απεχθάνονται!», οι 53 του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν πως «το κόμμα είναι ενιαίο και πως η άνοδος από το 4% στο 31,5% των τελευταίων εκλογών ήρθε μέσα από συλλογική δουλειά». Παράλληλα, αφήνει αιχμές κατά εκείνων που ζητούν διαγραφές των μελών του κόμματος που εκφράζουν θέσεις της Αριστεράς.

«Ίσως για αυτό και επειδή αντιλαμβάνονται ότι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κανένα λόγο να στρέψουν τη ματιά τους προς την σοσιαλδημοκρατία, που σε όλη την Ευρώπη είναι σε απόλυτη αποδρομή, μιλούν απαξιωτικά, σκληρά και ζητούν από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά από τον Αλέξη Τσίπρα, την κεφαλήν τους… επί πίνακι!», επισημαίνουν.

Εμφανώς ο εσωτερικός, ιδιότυπος και ανορθόδοξος… πόλεμος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο τα φιλόδοξα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα να αλλάξει το κόμμα και τους μηχανισμούς του, συνεχίζεται. Μετά τη διάσπαση του 2010 και την αποχώρηση της λεγόμενης ανανεωτικής πτέρυγας υπό τον Φώτη Κουβέλη, το ιδρυτικό συνέδριο του 2013 και τη διάλυση των συνιστωσών και την πορεία του προς την εξουσία το 2014-15, σειρά έχει σήμερα το νέο εγχείρημα: η μετάλλαξη σε έναν αρχηγοκεντρικό σχηματισμό, με την εγκατάλειψη κάθε δομής, λειτουργίας και μηχανισμού που χαρακτήριζαν την Αριστερά κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Στην προσπάθειά του αυτή ο κ. Τσίπρας ήδη συναντά αντιδράσεις και εμπόδια. Το σημαντικότερο από αυτά φαίνεται ότι θα είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που πρακτικά είναι επικεφαλής της συνιστώσας των «53», ονομασία από τον αριθμό των βουλευτών που είχαν, προ όμως των τελευταίων εκλογών…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.