Έγινε και αυτό: Δεν φτάνουν τα άρβυλα στον στρατό

Λόγω εποχής πολλοί σπεύδουν να καταταγούν.
Τι αλλάζει στη στρατιωτική θητεία

Χαίρει της προτίμησης των φαντάρων η στρατολογική σειρά (ΕΣΣΟ) του Νοεμβρίου, κάτι που προκαλεί… πονοκέφαλο στο Υπουργείο Άμυνας, το οποίο αναγκάζεται να τη «σπάσει» στα δύο.

Αιτία; Η έλλειψη στα βασικά, δηλαδή στα άρβυλα, το εξοπλισμό αλλά και το συσσίτιο.

Σε ρεπορτάζ των «Νέων» το Σάββατο αναφέρεται ότι ο αριθμός των φαντάρων που έχουν κάνει αίτηση κατάταξης τον Νοέμβριο είναι διπλάσιος του αναμενομένου. Αυτό επιβεβαίωσε προ ημερών στη Βουλή και ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, λέγοντας ότι σ’ αυτή την ΕΣΣΟ «κατατάσσονται περισσότεροι απ’ όσους μπορεί να υποστηρίξει το στράτευμα».

Με τη θητεία να είναι στους εννέα μήνες, ο Νοέμβριος είναι ιδανικό χρονικό σημείο. Οι φαντάροι απολύονται τον Αύγουστο και μπορούν μετά το καλοκαίρι να συνεχίσουν με τις άλλες υποχρεώσεις τους. Η προθυμία μάλλον φέρνει πονοκέφαλο στους επιτελείς του ΓΕΣ γιατί βασικός εξοπλισμός, όπως τα άρβυλα, οι στολές παραλλαγής αλλά και το στρατιωτικό συσσίτιο για τόσο μεγάλο αριθμό στρατευσίμων δεν επαρκούν.

Τα «Νέα» αναφέρουν ακόμη ότι εδώ και λίγο καιρό η Στρατολογία έχει αρχίσει να «κόβει» όσους ζήτησαν να «σπάσει» η αναβολή τους από τον στρατό αλλά το έκαναν σχετικά πρόσφατα. Η αναβολή τους δηλαδή θα διακοπεί αλλά δεν θα γίνουν δεκτοί στον στρατό τον Νοέμβριο αλλά τον Φεβρουάριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ