«Το έκανα για πλάκα»: Η απολογία της πρώην συντρόφου του Λαγού στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Τι υποστήριξε στο Δικαστήριο.
Ανεξαρτητοποιείται ο Γιάννης Λαγός από τη Χρυσή Αυγή

Aπολογήθηκε για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η πρώην σύντροφος του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, Νικόλ Μπενέκη.

Σήμερα επρόκειτο να απολογηθεί για το πλημμέλημα της ψευδορκίας και η σύζυγος του Γιώργου Ρουπακιά, Μαργαρίτα Μικελάτου, η οποία όμως δεν προσήλθε, αλλά μέσω του συνηγόρου της υπέβαλε αυτοτελή ισχυρισμό για την εξάλειψη του αξιοποίνου λόγω του νέου ποινικού κώδικα, καθώς καταργήθηκε η επίμαχη πράξη, δηλώντας πως, αν το αίτημα απορριφθεί, εκείνη θα προσέλθει να απολογηθεί.

Η Μπενέκη από τη μεριά της υποστήριξε ότι οι ομιλίες των βουλευτών «δεν προέτρεπαν σε βία», αλλά και πως όλες οι δράσεις του κόμματος αφορούσαν όλους τους ανθρώπους, και όχι μόνο τους Έλληνες. «Οι άνθρωποι είναι άνθρωποι, σε όλους δώσαμε…», είπε στο δικαστήριο.

Για το μήνυμα που αντάλλαξε με τον Γιάννη Λαγό μετά την επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο», στα οποία του έγραφε «μπράβο, λατρεία, πάντα χάνω τα καλά», ισχυρίστηκε ότι το έστειλε για να τον συγχαρεί που «ελευθέρωσε τους προσαχθέντες στο αστυνομικό τμήμα».

Κατηγορούμενη: Είχε την πυγμή να τους βγάλει έξω. Θα χαιρόμουν να τον δω να εκτελεί τα χρέη βουλευτή. Αυτό εννοούσα.

Πρόεδρος: Για το «ο άντρακλας μου δέρνει», δεν θα ρωτήσω καν. Ας ρωτήσει κάποιος άλλος!

Εισαγγελέας: Τι εννοούσατε με το «ο Έλληνας και η Ελληνίδα έχουν ιδιαίτερη νοοτροπία και συχνά λέει αντίστοιχες εκφράσεις»;

Κατηγορούμενη: Μεταφορικά το είπα. Φυσικά, δεν το εννοούσα όπως ακούγεται. Το είπα με αφορμή το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα, ότι έφυγε νικητής. Αλίμονο αν το έλεγα κυριολεκτικά.

«Για πλάκα» υποστήριξε, στη συνέχεια, ότι έβγαλε τις φωτογραφίες με το υπηρεσιακό όπλο του αδελφού της και την καραμπίνα του, λέγοντας πως «Όλος ο κόσμος το κάνει αυτό… η αδελφή του είμαι. Ήταν πλάκα, έστω μία επιπολαιότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ