Τι αποφάσισε η οικογένεια στα Γλυκά Νερά για το ροτβάλειρ

H τύχη του ζώου ακόμα είναι άγνωστη.
Nέα δεδομένα στην υπόθεση με το Ροτβάιλερ - Τι αποκάλυψε ο πατέρας του νεκρού βρέφους

Στη Φιλοζωϊκή Εταιρεία εξακολουθεί να φιλοξενείται ο σκύλος ράτσας Ροτβάιλερ που σκότωσε το βρέφος της οικογενείας του στα Γλυκά Νερά.

Τα ευχάριστα νέα είναι πως το ζώο δεν έχει επιδείξει σημάδια επιθετικότητας, ωστόσο ο Εισαγγελέας είναι αυτός που έχει τον τελικό λόγο για την τύχη του.

Η συλλογή υπογραφών για τη μη θανάτωσή του συνεχίζεται, με πιθανό σενάριο την υιοθεσία του από οικογένεια που θα είναι πρόθυμη να το εκπαιδεύσει σωστά και να στρέψει την προσοχή της επάνω του. Ωστόσο,  εμπλοκή της οικογενείας του νεκρού βρέφους περιπλέκει τα πράγματα.

Συγκεκριμένα,όπως έγινε γνωστό, οι γονείς του μωρού θέλουν πίσω τον σκύλο τους, καθώς από το 2011 που τον έχουν στην κατοχή τους, τον αντιμετώπιζαν -όπως λένε- σαν ισότιμο μέλος της οικογένειας.

Tην ίδια ώρα, οι υπογραφές για το «όχι» στην ευθανασία του ροτβάιλερ ανέρχονται στις 15.000.

Το κείμενο της εκστρατείας αναφέρει:

Είναι τραγικό που χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή, ένα νεογέννητο παιδί, είναι λυπηρό και δεν χωράνε λόγια. Η λύση του προβλήματος δεν είναι να αποφασιστεί η θανάτωση του σκύλου, η λύση είναι ο προβληματισμός και η υπευθυνότητα που πρέπει να δείχνει ο κάθε χειριστής/κηδεμόνας/ιδιοκτήτης σκύλου.

Οι κατάλληλοι άνθρωποι θα μπορέσουν να δώσουν μια πιο σωστή λύση απ’ ότι μια «εύκολη» απόφαση ευθανασίας εάν και εφόσον παρθεί. Το ψήφισμα αυτό είναι ψήφισμα αλληλεγγύης και παρότρυνσης των υπευθύνων να εξετάσουν το θέμα αποκλείοντας την τιμωρητική απόφαση της ευθανασίας ενός πλάσματος που δεν αποφάσισε την ζωή του. Πολλές φορές η εύκολη απάντηση/λύση δεν σημαίνει πως είναι η σωστή,υπευθυνότητα ή ανευθυνότητα των χειριστών/κηδεμόνων είναι το αποτέλεσμα της εικόνας του σκύλου,όσο υπεύθυνα «δουλεύεις» τον τετράποδο φίλο σου,τόσο πιο πολύ αυτή η «επένδυση» θα έχει ως ανταμοιβή την όμορφη συμβίωση.

Θεωρώ πως η καθημερινή ενασχόληση με δημιουργικές ασκήσεις κάνει καλύτερο τον σκύλο μας και εμάς τους ίδιους.Ο σκύλος μας έχει την ανάγκη να μάθει από εμάς…… ας μην καταδικάζουμε αθώες ψυχές για την αδιαφορία/απραξία ή τα λάθη ανθρώπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ