Μένει προφυλακισμένο: Τι λένε οι κτηνίατροι που εξέτασαν το ροτβάιλερ

Μένει προφυλακισμένο: Τι λένε οι κτηνίατροι που εξέτασαν το ροτβάιλερ

Η άποψη των ειδικών

Μετά την τραγωδία στα Γλυκά Νερά αβέβαιο είναι το μέλλον του ροτβάιλερ που σκότωσε το βρέφος. Όλοι στη γειτονιά της οδού Κυκλάδων μιλούν για έναν σκύλο ο οποίος δεν ερχόταν σε επαφή με άλλα ζώα ή ανθρώπους και δεν είχε εκπαιδευτεί ποτέ.

Οι κτηνίατροι που εξέτασαν τον Βύρωνα, όπως λέγεται το σκυλί, στο φιλοζωικό κέντρο Κορωπίου, όπου μεταφέρθηκε μετά τη φονική επίθεση, περιγράφουν στο «Εθνος της Κυριακής» την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ζώο.

«Το σκυλί δεν είναι αγριεμένο. Ανταποκρίνεται στις εντολές μας και μοιάζει να υπακούει στα βασικά. Μπήκε σε ένα κλουβί μόνο του, μια και δεν αντιδρά καλά με άλλα ζώα και προς το παρόν μένει εκεί σαν “προφυλακισμένο”»  εξηγεί στο «Εθνος της Κυριακής» η υπεύθυνη του κέντρου.

Αποκαλύπτει μάλιστα πως αρκετοί φιλόζωοι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να υιοθετήσουν τον σκύλο σε περίπτωση που δεν επιστρέψει στους ιδιοκτήτες του.

Για την ίδια, προτεραιότητα αποτελεί ο Βύρωνας να γυρίσει στο σπίτι του εφόσον το επιθυμεί η οικογένεια και δεν υπάρξει εισαγγελική εντολή για ευθανασία.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.