Οικογένεια Ζακ Κωστόπουλου: «Να προσδιοριστεί η δίκη κατά των κατηγορουμένων»

Οικογένεια Ζακ Κωστόπουλου: «Να προσδιοριστεί η δίκη κατά των κατηγορουμένων»

Κοντεύει ένας χρόνος από την δολοφονία του και ακόμα δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη.

Αίτημα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ζητώντας να προσδιοριστεί η δίκη κατά των κατηγορουμένων για τον άδικο θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, υπέβαλλε η οικογένειά του θύματος.

Μάλιστα, εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση, η οποία αναφέρει: «Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την άγρια και σε δημόσια θέα δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Η ανακριτική διαδικασία έχει ολοκληρωθεί από τον Απρίλιο του 2019 και από τις 14 Ιουνίου η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα για μελέτη.

Έκτοτε δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για την πορεία της υπόθεσης, ενώ οι κατηγορούμενοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, αρθρώνοντας συχνά προκλητικό και υβριστικό λόγο εις βάρος του θύματος. Η βίαιη θανάτωση του Ζακ Κωστόπουλου προκάλεσε τεράστιο πόνο στην οικογένεια του, στους φίλους του και συνολικά στο κίνημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του οποίου υπήρξε ενεργό μέλος.

Παράλληλα προκάλεσε αγανάκτηση σε ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας για τον τρόπο που οι αστυνομικές αρχές χειρίστηκαν τη δικογραφία και την αμετανόητη σκληρότητα που επέδειξαν οι δράστες. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια παγκόσμια καμπάνια https://www.amnesty.gr/…/21847/dikaiosyni-gia-ton-zak-zackie με αίτημα την απόδοση δικαιοσύνης για αυτόν το βάρβαρο θάνατο.

Η απόδοση δικαιοσύνης αποκτά ουσιαστική σημασία όταν γίνεται σε εύλογο χρονικό διάστημα από την τέλεση της αξιόποινης πράξης, ώστε να μην εμπεδώνονται μηνύματα ατιμωρησίας και να λειτουργεί αποτρεπτικά για βίαιες και εγκληματικές συμπεριφορές. Γι’ αυτούς τους λόγους η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου υπέβαλλε σήμερα εγγράφως αίτημα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ζητώντας να προσδιοριστεί η δίκη κατά των κατηγορουμένων για τον άδικο θάνατο του.

Πρόκειται για μια υπόθεση που συγκλόνισε την κοινή γνώμη, καθώς αποτέλεσε πλήγμα για την κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας. Η αποκατάσταση του κοινού περί δικαίου αισθήματος προϋποθέτει τη δικαστική προτεραιοποίησή της και τη διεξαγωγή μιας διαφανούς και δίκαιης δίκης».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.