Όλοι γι’ αυτόν δουλεύουν…

Όλοι γι’ αυτόν δουλεύουν…

Αν έχεις άστρο διάβαινε

Ότι ο Αλέξης Τσίπρας διαθέτει πολιτικό άστρο είναι κάτι που παραδέχονται ακόμα και οι ορκισμένοι εχθροί του. Ακόμα και όταν όλα δείχνουν χαμένα και ο ίδιος μοιάζει πεσμένος στο καναβάτσο, κάτι θα γίνει και θα σηκωθεί ξανά.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των πρόσφατων εκλογών όπου η «εκλογική πανωλεθρία» που προέβλεπε η Νέα Δημοκρατία και οι επιτελείς της έγινε τελικά μια διαχειρίσιμη ήττα (του Σύριζα) και προσωπική νίκη του Αλέξη Τσίπρα.

Ακόμα και η…εντός κόμματος αντιπολίτευση παραδέχεται ότι αν δεν ήταν αυτός η διαφορά θα έφτανε σε διψήφια νούμερα.

Το άστρο του Αλέξη Τσίπρα εξακολουθεί να τον οδηγεί καθώς οι εξελίξεις στην κεντροαριστερά είναι λες και τις έχει σχεδιάσει ο ίδιος.

Το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη ουσιαστικά δεν υπάρχει, το ΚΙΝΑΛ βυθίζεται στην εσωστρέφεια και ο Γιάνης Βαρουφάκης μοιάζει να σηκώνει περισσότερη σκόνη με τα κόκκινα χαλιά, παρά με τις πολιτικές του προτάσεις.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Τσίπρας μοιάζει να είναι ο μοναδικός ισχυρός παίκτη στο χώρο της κεντροαριστεράς και να παίζει μόνος του.

Όπως λένε μάλιστα άνθρωποι του περιβάλλοντος του στο instanews, οι κινήσεις που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας ενόψει συνεδρίου και θα ξαφνιάσουν πολλούς και θα δώσουν την δυναμική που απαιτείται για την αντεπίθεση του Σύριζα.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι αν ο Τσίπρας δεν βάλει κάποιο αυτογκόλ, τότε το δίπολο ΝΔ-Σύριζα θα είναι το νέο πρόσωπο του δικομματισμού για πολλά χρόνια ακόμα…

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.