Η καινοτόμα πρόταση που λύνει το πρόβλημα των φοιτητών με το AIRBNB

Οδοστρωτήρας: Αυτά είναι τα μέτρα της κυβέρνησης για το Airbnb

Μια επαναστατική πρόταση

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων αναγνωρίζοντας το σημαντικό πρόβλημα που υπάρχει στην εύρεση στέγης προτείνει ένα νέο και επαναστατικό τρόπο μίσθωσης ακινήτων.

Ένας τρόπος που λύνει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα με τη μάστιγα του AIRBNB και λύνει τα χέρια των φοιτητών που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Ο τρόπος σύμφωνα με την πρόταση είναι απλός και εύκολα εφαρμόσιμος με τον όρο της «Διαλειμματικής Μίσθωσης». Η μίσθωση των «διαλειμματικών ακινήτων» είναι μια αστικού τύπου μίσθωση, τουλάχιστον τριετούς διάρκειας, αλλά διακόπτεται σε συμφωνημένη περίοδο.

Για παράδειγμα, μπορεί να αρχίζει από 15 Σεπτεμβρίου και να λήγει στις 15 Ιουνίου, με τη λήξη της εξεταστικής περιόδου. Τότε ο μισθωτής οφείλει να αδειάσει το διαμέρισμα από τα προσωπικά του αντικείμενα και να παραδώσει το ακίνητο στον εκμισθωτή.

Η μίσθωση θα ξεκινήσει ξανά στις 15 Σεπτεμβρίου ή σε όποια άλλη ημερομηνία έχει συμφωνηθεί στο μισθωτήριο συμβόλαιο.

Το όφελος του μισθωτή είναι ότι τους μήνες που διακόπτεται η μίσθωση δεν υπάρχει υποχρέωση για ενοίκιο. Επίσης, ενοικιάζει ένα πλήρως επιπλωμένο και εξοπλισμένο ακίνητο σε άριστη κατάσταση.

Το όφελος του εκμισθωτή είναι ότι έχει την ευχέρεια να ενοικιάσει το ίδιο ακίνητο στη βραχυχρόνια διαμονή τούς καλοκαιρινούς μήνες και τον χειμώνα να συνεχίσει τη μίσθωση, που σε άλλη περίπτωση θα αναγκαζόταν να κρατήσει το διαμέρισμα κλειστό.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.