Έβαλε 9 πυρκαγιές στην Εύβοια και αποφυλακίστηκε

Πύρινη «κόλαση» στη Χαλκιδική - Εκκενώνονται σπίτια

Χαρακτηρίστηκε ως «εξαιρετικά ιδιόρρυθμη περίπτωση».

Για εννέα δασικές πυρκαγιές στα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρό κατηγορήθηκε 33χρονος Έλληνας πέρυσι το καλοκαίρι.

Ο ίδιος, συνελήφθη στις 26 Αυγούστου του 2018 από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και προφυλακίστηκε μέχρι τη δίκη του η οποία έλαβε χώρα μερικούς μήνες αργότερα. Το δικαστήριο του επέβαλλε ποινή φυλάκισης τριών ετών, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» αποφυλακίστηκε πρόσφατα.

Το πρώτο περιστατικό εμπρησμού έγινε το μεσημέρι της 2ας Ιουνίου στη θέση «Κουτσούρι» κοντά στα Ψαχνά. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε πριν πάρει διαστάσεις. Νέα κρούσματα καταγράφηκαν στις 3, 5, 29 και 30 Ιουνίου σε δασικές εκτάσεις κοντά στα Ψαχνά και στο χωριό Σταυρός.

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ο 33χρονος έκανε τέσσερις ακόμα προσπάθειες να προκαλέσει πυρκαγιά στο πευκοδάσος κοντά στα χωριά Σταυρός και Κοντοδεσπότι. Τη 12η Αυγούστου 2018 μάλιστα, έπειτα από εμπρησμό με δράστη τον 33χρονο, είχε ξεσπάσει πυρκαγιά που μετέτρεψε σε στάχτη 8.000 στρέμματα πευκοδάσους. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Πηγές από την περιοχή δεν συνδέουν τη δράση του 33χρονου με συμφέροντα καταπατητών αλλά τον περιγράφουν ως «εξαιρετικά ιδιόρρυθμη περίπτωση».

Για τα αίτια της νέας πυρκαγιάς στην περιοχή Αγριλίτσα, σημείο προσβάσιμο από τον δρόμο κοντά στις γεωτρήσεις από όπου υδροδοτούνται τα γύρω χωριά, έρευνες διεξάγουν οι ερευνητές της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.