Πανελλήνιες: Σε ποια σχολή θα εκτιναχθούν φέτος οι βάσεις

Πανελλήνιες: Σε ποια σχολή θα εκτιναχθούν φέτος οι βάσεις

Η αγωνία των μαθητών έχει χτυπήσει κόκκινο

Την ώρα που οι μαθητές κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα περιμένοντας με αγωνία τα αποτελέσματα των Πανελληνίων οι πρώτες πληροφορίες για τις σχολές που χτυπάει κόκκινο ο ανταγωνισμός, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Στις σχολές-φιλέτα όπως η ιατρική και η νομική δεν αναμένονται ιδιαίτερες εκπλήξεις και αλλαγές στις βάσεις σε σχέση με πέρυσι. Και στα υπόλοιπα υψηλόβαθμα τμήματα δεν περιμένουμε σημαντικές διαφοροποιήσεις.

Αντίθετα, σημαντική άνοδο θα πρέπει να περιμένουν όσοι προσβλέπουν στα Τμήματα Παιδαγωγικής Εκπαίδευσης, όπου οι βάσεις θα τραβήξουν την ανηφόρα.

Ολα τα στοιχεία δείχνουν πως η άνοδος μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει ακόμη και τα 200 μόρια, ειδικά στα τμήματα που εδρεύουν στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Αναλυτικά σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Νέων οι εκτιμήσεις για τις φετινές βάσεις:

Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο οι βάσεις δεν αναμένεται να μεταβληθούν σημαντικά, θα δούμε μικρές αυξομειώσεις σε κάποιες σχολές, εκτός από τα παιδαγωγικά τμήματα όπου η αύξηση θα είναι μεγαλύτερη, χωρίς όμως να υπερβαίνει τα 200 μόρια.

Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο η πτώση θα είναι μεγάλη σε όλες σχεδόν τις σχολές λόγω της δυσκολίας των θεμάτων που δόθηκαν στις Εξετάσεις και σε πολλές η πτώση μπορεί να προσεγγίσει ακόμα και τα 800 μόρια.

Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο η πτώση των βάσεων αναμένεται να είναι χαλαρή, σε καμία περίπτωση δεν θα πλησιάσει τα όρια πτώσης του 2ου Πεδίου.

Στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο θα έχουμε την ίδια σχεδόν εικόνα με την περασμένη χρονιά για τα τμήματα που υπήρχαν στο Μηχανογραφικό του 2018, δεν μπορεί όμως να γίνει εκτίμηση για τα ΤΕΙ που πανεπιστημιοποιήθηκαν και βέβαια για τα νέα που δημιουργήθηκαν, γιατί δεν μπορούμε να προβλέψουμε τις προτιμήσεις των υποψηφίων, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τα τμήματα των άλλων Επιστημονικών Πεδίων.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.