Ο νέος ποινικός κώδικας, ο Κορκονέας και τα παραμύθια

Ο νέος ποινικός κώδικας, ο Κορκονέας και τα παραμύθια

Όπου υπάρχει καπνός, δεν υπάρχει πάντα και φωτιά

Από χθες λέγονται και γράφονται απίθανα πράγματα για την υπόθεση Κορκονέα. Οι φανατικοί της ΝΔ υποστηρίζουν ότι ο νέος ποινικός κώδικας του Σύριζα ουσιαστικά βγάζει απ’ τη φυλακή τον Κορκονέα.

Εκείνοι του Σύριζα απαντούν ότι με κυβέρνηση ΝΔ αποφυλακίζονται όλοι οι… άριστοι. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις η αλήθεια ΔΕΝ βρίσκεται κάπου στη μέση.

Η θεωρία ότι ο Κορκονέας αποφυλακίζεται λόγω των ευνοϊκών διατάξεων του νέου ποινικού κώδικα είναι ένα τεράστιο ψέμα. Η αλήθεια φυσικά είναι άλλη και αποκαλύπτεται στα λόγια του συνηγόρου του Κορκονέα, Αλέξη Κούγια:

«Άκουσα να λέγεται ότι η εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα είναι αυτή που ευεργέτησε τον Κορκονέα. Είμαι κατηγορηματικός ότι εκείνο που αποφυλακίζει τον Κορκονέα είναι αφενός η αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου και αφετέρου το γεγονός ότι έχει εκτίσει ποινή 10 χρόνια και 8 μήνες, εκ των οποίων έχει εργαστεί περισσότερο από 5 χρόνια.

Και με τον παλιό Ποινικό Κώδικα, όταν σου αναγνωρίζεται το ελαφρυντικό, η ποινή θα ήταν από 10 έως 20 χρόνια και θα είχε δικαίωμα να αποφυλακιστεί έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του. Συνεπώς, ο Κορκονέας θα ήταν από σήμερα εκτός φυλακών και με τον παλιό και με τον νέο Ποινικό Κώδικα».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.