Ο Κυριάκος… κόβει το τσιγάρο!

Τον τελειώνει ο Μητσοτάκης…

Αποφασισμένος παρουσιάζεται ο Έλληνας πρωθυπουργός...

Ο αντικαπνιστικός νόμος είναι μια… πονεμένη ιστορία στη χώρα μας, καθώς στα χαρτιά έχει εφαρμοστεί μυριάδες φορές, αλλά στην πράξη σχεδόν ποτέ και από κανέναν.

Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει αποφασισμένος για άμεση και πλήρη εφαρμογή του στην Ελλάδα, με τα πρόστιμα για τους παραβάτες να είναι ιδιαιτέρως τσουχτερά.

Μάλιστα, μετά την προγραμματισμένη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια το μεσημέρι της Τετάρτης, αποφασίστηκε ο αντικαπνιστικός νόμος να εφαρμοστεί πρώτα στη Βουλή και τους επόμενους μήνες αναμένεται να επεκταθεί σε όλα τα σημεία υγειονομικού και μη ενδιαφέροντος, τα οποία προβλέπονται από το νόμο.

Στην τήρησή του σημαντικό ρόλο θα παίξει η αστυνομία αλλά και όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, που θα επιφορτιστούν με τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους και την επιβολή προστίμων που θα κυμαίνονται μεταξύ 50 και 500 ευρώ (για παραβάτες και καταστηματάρχες αντίστοιχα), ενώ θα λειτουργεί και πάλι η γραμμή καταγγελιών 1142.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν όλων των ιδιωτικών ή δημόσιων χώρων, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, των μέσων μεταφοράς (των ταξί συμπεριλαμβανομένων) και των κυλικείων, βάσει του ισχύοντος νόμου το κάπνισμα απαγορεύεται και στα ιδιωτικά ΙΧ αν επιβαίνουν σε αυτά παιδιά κάτω των 12 ετών.

Η πρόθεση, λοιπόν, (δείχνει να) υπάρχει.

Μένει να φανεί αν αυτή τη φορά θα τηρηθούν έστω και υποτυπωδώς τα προβλεπόμενα…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.