«Δόγμα του σοκ» από τον Χρυσοχοΐδη στην ελληνική αστυνομία

Το σχέδιο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τα Εξάρχεια

Τα αλλάζει όλα

Το «Δόγμα του σοκ» επιχειρεί σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Έθνους να εφαρµόσει στην Αστυνοµία ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος κατάφερε µέσα σε µόλις λίγες ηµέρες να ταράξει τα νερά τόσο στο µέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη όσο και στις αστυνοµικές υπηρεσίες.

Έχοντας στο πλευρό του δύο παλιούς συνεργάτες του από την εποχή της εξάρθρωσης της «17 Νοέµβρη», τον Λευτέρη Οικονόµου και τον Φώτη Νασιάκο, θέλησε από την πρώτη στιγµή να δείξει στους στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ. ότι γύρισε αποφασισµένος να κάνει αλλαγές.

Στις συσκέψεις που έγιναν στο υπουργείο κατέστησε σαφές στους αρµόδιους αξιωµατικούς ότι πρώτο του µέληµα είναι η µάχη κατά του εγκλήµατος. Το γεγονός ότι είναι η τέταρτη φορά που αναλαµβάνει τα ηνία της Αστυνοµίας τού έδωσε το προνόµιο να γνωρίζει ότι «αστυνοµικοί υπάρχουν», αρκεί να γνωρίζεις πού θα τους βρεις.

Έτσι, έδωσε εντολή να κοπούν οι αποσπάσεις όλων εκείνων οι οποίοι είχαν οργανικές θέσεις στην Άµεση ∆ράση, στην οµάδα ∆ΙΑΣ και στη ∆ιεύθυνση Αστυνοµικών Επιχειρήσεων (ΜΑΤ-ΥΜΕΤ).

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.