Οι ισχυρότεροι στρατοί στον κόσμο: Τι διαφορά έχουν Ελλάδα και Τουρκία

Οι ισχυρότεροι στρατοί στον κόσμο: Τι διαφορά έχουν Ελλάδα και Τουρκία

Δεν υπάρχει σύγκριση

Με την Τουρκία να κορυφώνει την προκλητικότητά της τις τελευταίες μέρες, η κουβέντα που έρχεται ξανά στο προσκήνιο έχει να κάνει με τη δυναμικότητα των στρατών των δυο χωρών.

Η απάντηση για τη διαφορά του ελληνικού από τον τουρκικό στρατό έρχεται από την πιο έγκυρη πηγή.

Κάθε χρόνο, από το 2006 και μετά, τοGlobal Fire Power Index μετρά και κατατάσσει 137 χώρες από όλο τον κόσμο σύμφωνα με την στρατιωτική τους ισχύ.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται οι ΗΠΑ. Στη δεύτερη θέση βρίσκουμε τη Ρωσία, ενώ την πρώτη τετράδα συμπληρώνουν η Κίνα και η Ινδία.

Η Ελλάδα βρίσκεται στη 28η θέση της λίστας, έχοντας 140.000 ενεργούς στρατιώτες, ενώ το σύνολο του μάχιμου δυναμικού μπορεί να φτάσει τους 360.500 ανθρώπους.

Η ελληνική αεροπορία βρίσκεται στην 20η θέση παγκοσμίως, ενώ αρκετά ισχυρός είναι ο στρατός ξηράς σε τανκ (20η θέση) και πυροβολικό. Σύμφωνα με τα στοιχεία της λίστας, το ελληνικό ναυτικό διαθέτει 115 πλοία.

Η Τουρκία από την άλλη μας αφήνει πολύ πίσω, καθώς βρίσκεται στην 9η θέση. Οι ενεργοί στρατιώτες της φτάνουν τους 355.000, ενώ το σύνολο του μάχιμου δυναμικού της μπορεί να φτάσει τους 735.000 ανθρώπους. Η αεροπορία της βρίσκεται στη 10η θέση παγκοσμίως, είναι ισχυρή σε τεθωρακισμένα και πυροβολικό (7η σε τανκς) ενώ έχει 194 ενεργά πλοία.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.