Θάνατος 14χρονης στη Σαντορίνη: Τι συνέβη στο πάρτι

Θάνατος 14χρονης στη Σαντορίνη: Τι συνέβη στο πάρτι

Σοκαρισμένη παραμένει η κοινωνία της Σαντορίνης από το θάνατο της 14χρονης Κατερίνας την περασμένη Τρίτη, ενώ διασκέδαζε σε πάρτι γενεθλίων, σε φιλικό σπίτι.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στο Τοπικό διαμέρισμα Εμπορείου του Δήμου Θήρας. Εκείνο το βράδυ, η Κατερίνα μαζί με 12 ακόμη συμμαθητές και συμμαθήτριές της διασκέδαζε στο πάρτι της φίλης της όταν ξαφνικά ένιωσε αδιαθεσία και ξάπλωσε στο κρεβάτι. Τα υπόλοιπα παιδιά συνέχισαν την διασκέδαση.

Στις δέκα και τέταρτο το βράδυ, η φίλη της μπήκε στο δωμάτιο, αλλά η 14χρονη δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Η Κατερίνα διακομίστηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας, χωρίς τις αισθήσεις της. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειές τους, οι γιατροί δεν κατάφεραν να σώσουν τη ζωή της. Το Κέντρο Υγείας ειδοποίησε την Αστυνομία γύρω στις 11 τη νύχτα και στο σπίτι όπου έγινε το πάρτι έσπευσαν αστυνομικοί.

Εκεί, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κατάσχεσαν δεκάδες άδεια μπουκάλια με αλκοόλ και έκτοτε έχει ξεκινήσει ενδελεχής έρευνας για να διαπιστωθούν οι λόγοι για τους οποίους κόπηκε το νήμα της ζωής της άτυχης μαθήτριας, που ήταν πάντα γελαστή και η προσωποποίηση της ανεμελιάς.

Από την πρώτη εξέταση προέκυψε ότι δεν έφερε τραύματα ή μώλωπες ή κάτι άλλο που να μαρτυρά εγκληματική ενέργεια. Ωστόσο, για να υπάρξει σαφής εικόνα για το τι συνέβη στο άτυχο κορίτσι, το πτώμα μεταφέρθηκε στην Αθήνα για νεκροτομή. Μεγάλη βάση θα δοθεί στις τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες θα ανιχνεύσουν αν υπήρχαν στον οργανισμό της 14χρονης αλκοόλ ή άλλες ουσίες.

Τα αποτελέσματα που θα φωτίσουν το αίτιο του θανάτου αναμένονται σε δύο ή τρεις εβδομάδες. Ως τότε παραμένουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, όπως να πέθανε η κοπέλα από παθολογικά αίτια.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.