Ζύγιζε όσο ένα μήλο: Το μικρότερο νεογέννητο στον κόσμο βγήκε από το νοσοκομείο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ζύγιζε όσο ένα μήλο: Το μικρότερο νεογέννητο στον κόσμο βγήκε από το νοσοκομείο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ηρωίδα της ζωής από την πρώτη της ανάσα είναι η μικρή Σέιμπι από το Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ, η οποία είχε χαρακτηριστεί το μικρότερο νεογέννητο στον κόσμο.

Η μικρούλα όταν γεννήθηκε, πριν από πέντε μήνες, ζύγιζε μόλις 245 γραμμάρια, όμως τα κατάφερε και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Η μικρούλα ζύγιζε όσο ένα μεγάλο μήλο και σήμερα, πέντε μήνες μετά ζυγίζει 2,5 κιλά και πήγε στο σπίτι της να απολαύσει τις αγκαλιές των γονιών της και την θαλπωρή της οικογένειάς της.

Η μητέρα της Σέιμπι μετά από πολλές επιπλοκές στην εγκυμοσύνη της γέννησε τελικά με καισαρική τομή στις 23 εβδομάδες της κύησης, καθώς διαγνώστηκε με προεκλαμψία. Οι γιατροί είχαν παρατηρήσει επίσης ότι το μωρό δεν έπαιρνε βάρος κι έτσι αποφάσισαν να προχωρήσουν στην καισαρική, καθώς κινδύνευε τόσο το ίδιο, όσο και η μητέρα.

Η μητέρα της μικρούλας περιέγραψε τη γέννα ως την πιο τρομακτική ημέρα της ζωής της, καθώς δεν πίστευε ότι το μωρό της θα τα καταφέρει, αφού ήταν πολύ πρόωρο.

Οι δε γιατροί την τρομοκράτησαν ακόμα περισσότερο, όταν είπαν σε εκείνη και τον σύζυγό της ότι έχουν μόλις μια ώρα με την κόρη τους, πριν εκείνη αφήσει την τελευταία της πνοή. Η Σέιμπι όμως τους διέψευσε πανηγυρικά και βγήκε νικήτρια στη μεγάλη της μάχη για τη ζωή.

Ήταν μάλιστα το πιο μικρό νεογέννητο στον κόσμο, επτά μόλις γραμμάρια πιο ελαφρύ από ένα άλλο μωρό που είχε γεννηθεί το 2015 στη Γερμανία.

Τι είναι η προεκλαμψία

Η προεκλαμψία είναι μια σοβαρή διαταραχή που εμφανίζεται στην εγκυμοσύνη, η οποία αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε πολύ σοβαρές επιπλοκές για την έγκυο και το έμβρυο που κυοφορεί.

Εμφανίζεται συνήθως μετά την 20η εβδομάδα της εγκυμοσύνης και μπορεί να υφίσταται ακόμα και 4 έως 6 εβδομάδες μετά τον τοκετό. Ορίζεται κλινικά από αυξημένη πίεση (υπέρταση) και αυξημένη πρωτεΐνη στα ούρα (λευκωματουρία), με ή χωρίς παθολογικά οιδήματα.

 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.