Άρειος Πάγος: Επανεξετάζεται το αίτημα για άδεια στον Κουφοντίνα

Άρειος Πάγος: Επανεξετάζεται το αίτημα για άδεια στον Κουφοντίνα

Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου αναιρείται και παραπέμπεται να δικαστεί με νέα σύνθεση.

Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου αναιρείται και παραπέμπεται να δικαστεί με νέα σύνθεση. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας εξακολουθεί να κάνει απεργία πείνας από τις 20 Μαΐου. Η αναίρεση ή όχι του βουλεύματος συζητήθηκε προχθές ενώπιον του ΣΤ’ ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου για τον Δημήτρη Κουφοντίνα έχει δημοσιοποιηθεί σύμφωνα με την δικηγόρο του Ιωάννα Κούρτοβικ και ο δρόμος για μία νέα άδεια στον πελάτη της έχει ανοίγει.

Σύμφωνα με το efsyn.gr από το γραφείο της κυρίας Κούρτοβικ τονίστηκε ότι  δημοσιεύτηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου αναιρείται και παραπέμπεται να δικαστεί με νέα σύνθεση.

Την περασμένη Τρίτη (21/05) συζητήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, η αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου που σταμάτησε ομόφωνα τη χορήγηση της 7ης άδειας στον «Λουκά» της 17Ν.

Σημειώνεται, ότι υπόψιν του Ποινικού Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου τέθηκε τόσο το υπόμνημα του Δημήτρη Κουφοντίνα, όσο και η εισήγηση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, που άσκησε την αναίρεση. Σύμφωνα με την κυρία Δημητρίου οι πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια, επομένως το βούλευμα θα πρέπει να αναιρεθεί.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επικαλείται παλιότερες γνωμοδοτήσεις, από το 1993 μέχρι και το 2011, της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, σύμφωνα με τις οποίες και πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια, εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.