Συγκέντρωση κατά της ομιλίας Μητσοτάκη στο Περιστέρι

Σε συγκέντρωση κατά της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» στο Περιστέρι καλούν οι οργανωμένοι οπαδοί Fentagin 1980.
Συγκέντρωση κατά της ομιλίας Μητσοτάκη στο Περιστέρι

Οι οργανωμένοι οπαδοί του Ατρόμητου και του Γ.Σ. Περιστερίου κάνουν συγκέντρωση δυο ώρες πριν την έναρξη της ομιλίας του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα καλούν τον κόσμο στην πλατεία της Αγ. Τριάδας επί της οδού Τζον Κένεντι, την Τετάρτη 22/05 στις 5μμ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους:

«Εν όψει των επικείμενων εκλογών, η Ν.Δ με ομιλητή τον αρχηγό της Κ.Μητσοτάκη, έχει προγραμματίσει την κεντρική προεκλογική της φιέστα στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ και συγκεκριμένα στο κλειστό γήπεδο του μπάσκετ της πόλης, την Τετάρτη 22/5 στις 7μμ. Το ΚΛΕΙΣΤΟ δεν θα πρέπει να αποτελεί “καβάτζα” για κανέναν και πόσο μάλλον για τον κάθε τυχάρπαστο, που στόχο έχει την προσωπική του ανέλιξη. Η μοναδική ύπαρξη ενός κλειστού γηπέδου μπάσκετ είναι για αθλητικές δραστηριότητες. Το συγκεκριμένο μάλιστα δημιουργήθηκε και αποτελεί την έδρα του Γ.Σ.ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, του επίσημου πρεσβευτή της πόλης (δια στόματος δημάρχου και μάλιστα του τωρινού), του μεγαλύτερου συλλόγου της πόλης και όλης της Δυτικής Αττικής. Θεωρούμε το λιγότερο προσβλητικό, το γεγονός ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή παραχωρείται στον καθένα και για οποιονδήποτε λόγο, την ίδια στιγμή που η πόλη έχει άλλα 4 κλειστά -και ας μην μας έχει παραχωρήσει κανένα ο δήμαρχος για τις ακαδημίες.

Η συγκεκριμένη ομιλία ωστόσο, τυγχάνει να λαμβάνει χώρα στον απόηχο των περιφρονητικών δηλώσεων για τους κατοίκους αυτής της πόλης- κάτι που σίγουρα αγγίζει και άλλες λαϊκές συνοικίες και περιοχές. Οι ίδιοι λοιπόν οι υπαίτιοι για την αφαίμαξη του λαού και την κοινωνική λεηλασία τόσων χρόνων, έρχονται να απευθύνουν τον λόγο σε μια περιοχή που μάτωσε και συνεχίζει να ματώνει υπό το βάρος των ταξικών αντιθέσεων που γεννάει ο ίδιος ο καπιταλισμός, σε μια περιοχή που οι κάτοικοι έχουν νιώσει στο πετσί τους τη μετατόπιση των βαρών του κεφαλαίου στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων και γνωρίζουν καλά τι σημαίνει εκμετάλλευση, προσφυγιά και αγώνας για καθημερινή επιβίωση. Είναι αυτή η γειτονιά που ακόμα ένας αχυράνθρωπος της οικονομικής ελίτ τόλμησε να πιάσει στο στόμα του, απαξιώνοντας τα τεχνικά επαγγέλματα και υποτιμώντας εργάτες και εργαζόμενους, οραματιζόμενος την αποσάθρωση των εργασιακών κεκτημένων και την εντατικοποίηση της σύγχρονης σκλαβιάς με προτάσεις για 7ήμερα εργασία. Ίσως στα κολλέγια να μην τους μίλησαν ποτέ για τον διαχρονικό ρόλο των συγκεκριμένων επαγγελμάτων στη δόμηση μιας κοινωνίας, ωστόσο οι «άριστοι» θα έπρεπε να γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο μόχθος και ο ιδρώτας των εργατών είναι αυτός που πλούτισε τους ίδιους και όλα τα παρασιτικά στοιχεία της άπληστης ολιγαρχίας.

Όσον αφορά το «μαργαριτάρι» περί έντονης ακροδεξιάς και εθνικιστικής παρουσίας στις γειτονιές μας, η μόνη εξήγηση που θα μπορούσε να δώσει κανείς είναι ότι κάποιοι άνθρωποι ζούνε στις μικρές ελιτίστικες φούσκες τους και τα κάθε λογής κοινωνικοπολιτικά μαντάτα δεν μπορούν εύκολα να τις διαπεράσουν. Σε μια πόλη με γνωστή αντιστασιακή παράδοση, η οποία τιμάται με συνέπεια μέσω δράσεων και μιας σταθερής ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ παρουσίας, δεν έχουν θέση ούτε ακροδεξιοί αλλά ούτε και οι «εξευγενισμένες» μορφές της συντηρητικής αθλιότητας.

Ως σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών FENTAGIN 1980 καλούμε τον περιστεριώτικο λαό, αντιφασίστες-ριες, τον κόσμο του αγώνα αλλά και όλους όσους είδαν τους εαυτούς τους θιγόμενους από τη φρασεολογία της περιφρόνησης σε συγκέντρωση στην πλατεία της Αγ. Τριάδας επί της οδού Τζον Κένεντι, την Τετάρτη 22/05 στις 5μμ.

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ Γ.Σ.ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ FENTAGIN 1980
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΡΙΕΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ