Ο Εγκέλαδος συνεχίζει να ταρακουνά την Ηλεία: Δεν αποκλείονται ισχυρότεροι σεισμοί

Ο Εγκέλαδος συνεχίζει να ταρακουνά την Ηλεία: Δεν αποκλείονται ισχυρότεροι σεισμοί
Έντονη είναι η σεισμική δραστηριότητα στην Ηλεία. Τα ξημερώματα της Πέμπτης καταγράφηκαν 12 σεισμοί ενώ οι καθηγητές Γεωλογίας συστήνουν ψυχραιμία και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να γίνουν ισχυρότερες δονήσεις.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμο Χουλιάρα, η Περιφέρεια και η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην περιοχή είναι ενημερωμένες από τον Ιανουάριο ενώ η σεισμική δραστηριότητα θα συνεχιστεί.

Σύμφωνα με τον κ. Χουλιάρα είναι πολύ πιθανό να γίνει μία πιο ισχυρή σεισμική δόνηση.

«Όταν ξεκινά μία σεισμική ακολουθία σε ενεργά, μεγάλα ρήγματα, δεν ξέρεις τη στιγμή που μετράς τους σεισμούς, αν σβήσει ή ακολουθία ή αν θα εξελιχτεί σε κάτι μεγαλύτερο», δηλώνει στον ΑΝΤ1 ο κ. Χουλιάρας.

«Αλίμονο, δεν λέμε στους κατοίκους να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Οι κάτοικοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι σεισμοί στην Ελλάδα συμβαίνουν σε καθημερινή βάση και υπάρχουν περιοχές που διεγείρονται για δύο-τρεις μήνες», επισημαίνει.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης οι ισχυρότερες σεισμικής δονήσεις ήταν από 3,3 έως και 3,6 Ρίχτερ. Επίσης καταγράφηκαν και δεκάδες άλλες από 2 έως 2,9 Ρίχτερ.

Παπαδόπουλος: Δεν αποκλείεται να είναι προσεισμοί

Ο σεισµολόγος και µέλος της επιτροπής εκτίµησης σεισµικού κινδύνου, Γεράσιµος Παπαδόπουλος, με ανάρτησή του στο facebook επισημαίνει ότι «δεν αποκλείεται να είναι προσεισμοί».

«Η ανάλυση των καταγραφών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στην εξελισσόμενη από τις 3-5-2019 σεισμική δράση στην Ηλεία, στον κόλπο της Σκαφιδιάς, και επίσης στην περιοχή της Ανδραβίδας το τελευταίο 48ωρο, δεν επιτρέπει την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για τη φύση της σεισμικής ακολουθίας. Μέσα στα ενδεχόμενα βρίσκεται και η περίπτωση των προσεισμών, οπότε προκύπτει η ανάγκη της συνεχούς ανάλυσης και αξιολόγησης» αναφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version