Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα δείχνει συμπάθεια και ανοχή στην Τρομοκρατία

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα δείχνει συμπάθεια και ανοχή στην Τρομοκρατία

Τι λέει το τουρκικό ΥΠΕΞ για τα φαινόμενα τρομοκρατίας στην Ελλάδα.

«Απαράδεκτη είναι η συμπάθεια και η ανοχή που επιδεικνύει η Ελλάδα απέναντι στις τρομοκρατικές οργανώσεις», υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέροντας ότι η αθωωτική απόφαση ελληνικού δικαστηρίου χθες 9 μελών της οργάνωσης DHKP/C αποκαλύπτει γιατί αυτά τα τρομοκρατικά στοιχεία έχουν φωλιάσει στην Ελλάδα.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος τους τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι αναφέρει ότι με ανησυχία παρατηρεί ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα ασφαλές καταφύγιο για τις τρομοκρατικές οργανώσεις όπως είναι το DHKP/C, το PKK και η FETΟ. «Είναι απαράδεκτη η συμπάθεια, η ανοχή και η βοήθεια που επιδεικνύεται στην Ελλάδα η απέναντι σε αυτές τις οργανώσεις κατά παράβαση των διεθνών δεσμεύσεων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ακόμη ότι «η αθωωτική απόφαση που εκδόθηκε (15 Μαΐου) για τα 9 μέλη του DHKP/C, οι οποίοι είχαν συλληφθεί το 2017 από την ελληνική αστυνομία με σοβαρές ενδείξεις για απόπειρα δολοφονίας του αξιότιμου προέδρου μας και για τους οποίους είχαμε ζητήσει την έκδοσή τους στο πλαίσιο εντάλματος σύλληψής τους στην Τουρκία, αποκαλύπτει γιατί αυτά τα τρομοκρατικά στοιχεία έχουν φωλιάσει στην Ελλάδα.

Επιπλέον το DHPK/C συμπεριλαμβάνεται εξάλλου στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων της ΕΕ. Επομένως, αυτή η απόφαση που έλαβε το ελληνικό δικαστήριο έχει τερματίσει καθαρά και τον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία στην Ευρώπη», αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.