Βροχές και χαλάζι μέχρι την Παρασκευή – Μεγάλη άνοδος το Σαββατοκύριακο

Και όμως, σύντομα ξεκινούν τα μπάνια σας!
Βροχές και χαλάζι μέχρι την Παρασκευή - Μεγάλη άνοδος το Σαββατοκύριακο

Αστατος μέχρι και την προσεχή Παρασκευή θα παραμείνει ο καιρός, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι οποίοι αναμένουν βροχοπτώσεις, καταιγίδες ακόμη και χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για αύριο Πέμπτη, αναμένονται έντονα φαινόμενα κατά τόπους στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας.

Από την ανοιξιάτικη νεροποντή φαίνεται πως θα γλιτώσει την Πέμπτη η Αθήνα, αλλά όχι η Θεσσαλονίκη, όπου σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με τα φαινόμενα να είναι πρόσκαιρα έντονα.

Βροχές ή και καταιγίδες την Πέμπτη αναμένονται σε Μακεδονία, Θράκη, στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το meteo.gr μέχρι την Παρασκευή θα ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στη χώρα μας.

Αγριεύει ο καιρός την Παρασκευή με καταιγίδες και χαλάζι

Οπως αναφέρει το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Παρασκευή, 17 Μαΐου, «η αστάθεια του καιρού θα ενταθεί και θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας».

Σύμφωνα με το meteo, τα φαινόμενα αυτά «κατά τόπους θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις».

Για μπάνια το Σαββατοκύριακο;

Η ΕΜΥ εκτιμά ότι ο καιρός το Σάββατο θα είναι γενικά αίθριος, με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο.

Μοναδική «παραφωνία» θα είναι κάποιες αραιές νεφώσεις, με πιθανότητα βροχών, που θα σχηματιστούν στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο την Κυριακή και όπως αναφέρει η ΕΜΥ «θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ