Επίθεση με μπογιές στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη – Ανέλαβε την ευθύνη ο Ρουβίκωνας – ΒΙΝΤΕΟ

Επίθεση με μπογιές στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη - Ανέλαβε την ευθύνη ο Ρουβίκωνας - ΒΙΝΤΕΟ

Άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν τα ξημερώματα με μπογιές στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη, που βρίσκεται στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Λίγο αργότερα ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη.

Οι δράστες, που επέβαιναν σε πέντε δίκυκλα, έφτασαν στο σημείο λίγο μετά τις 04:00 και αφού πέταξαν μπογιές διέφυγαν με μεγάλη ταχύτητα.

Στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, ενώ έχουν γίνει εννέα προσαγωγές.

Ανέλαβε την ευθύνη ο Ρουβίκωνας

Η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην οικεία του Αμερικανού Πρέσβη και μάλιστα ανήρτησε και βίντεο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου από την «επιχείρηση». Οπως αναφέρουν τα μέλη του Ρουβίκωνα, η επίθεση έγινε ως ένδειξη αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα και στο αίτημά του για έκδοση άδειας εξόδου από τις φυλακές, στις οποίες κρατείται για τα εγκλήματα της 17Ν.

Η επιδρομή με μπογιές στην κατοικία του πρέσβη των ΗΠΑ σημειώθηκε σήμερα γύρω στις 4 το πρωί. Ομάδα 10 περίπου ατόμων προσέγγισε τον χώρο της οικίας του Τζέφρι Πάιατ, η οποία βρίσκεται πλησίον της αμερικανικής πρεσβείας με στόχο να πετάξει μπογιές καθώς και ένα καπνογόνο. Οι άγνωστοι επέβαιναν σε δίκυκλα και στην συνέχεια έσπευσαν να εξαφανιστούν. Αμέσως κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της αστυνομίας και σύμφωνα με τις Αρχές έχουν γίνει ήδη προσαγωγές εννέα ατόμων.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε ο Ρουβίκωνας χαρακτηρίζοντάς την ως πράξη αλληλεγγύης στον Δ.Κουφοντίνα. Ο Αμερικανός πρέσβης με ανάρτησή του στο twitter σημειώνει ότι η καταστροφή ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.