«Ως εδώ» λέει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών για τους βανδαλισμούς

«Ως εδώ» λέει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών για τους βανδαλισμούς

Την αγανάκτησή του για τους βανδαλισμούς στη Βουκουρεστίου το βράδυ της Πέμπτης (9/5) εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

«Aύριο θα βανδαλίσουν τα καταστήματα της γειτονιάς μας και στη συνέχεια τα σπίτια μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Καφούνης.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ.Σταύρος Καφούνης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Για άλλη μια φορά οι συμπολίτες μας καταστηματάρχες βρέθηκαν ανυπεράσπιστοι στο έλεος ελάχιστων περιθωριακών στοιχείων. Αύριο θα βανδαλίσουν τα καταστήματα της γειτονιάς μας και στη συνέχεια τα σπίτια μας, γι’ αυτό ως εδώ!».

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 12 από τους 15 προσαχθέντες, συνολικά, για την επίθεση που σημειώθηκε χθες βράδυ, από περίπου 30 κουκουλοφόρους σε καταστήματα και τράπεζες, στο κέντρο της Αθήνας, αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

Τα τρία άτομα που κρατούνται είναι αλλοδαποί, οι οποίοι δεν κατηγορούνται, εξάλλου, για τη χθεσινή επίθεση, αλλά επειδή δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής τους στη χώρα.

Σημειώνεται, ότι οι κουκουλοφόροι, που κρατούσαν ρόπαλα, έσπασαν τζαμαρίες και προκάλεσαν διάφορες επιπλέον ζημιές σε 11 καταστήματα και 2 τράπεζες, στις οδούς Ακαδημίας, Βουκουρεστίου και Βαλαωρίτου, ενώ παράλληλα φώναζαν συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.