Πρώτη φορά στο κομμωτήριο: Έξι tips για να βγείτε… αλώβητοι από αυτή την διαδικασία

Πρώτη φορά στο κομμωτήριο: Έξι tips για να βγείτε… αλώβητοι από αυτή την διαδικασία

Πες μου, πόσο λατρεύεις την αίσθηση των απαλών, λείων και σχεδόν εύθραυστων μαλλιών που έχουν τα μωρά καθώς μεγαλώνουν;

Σίγουρα δεν μπορούσες να αντισταθείς στο μικρό σου και πάντα έβρισκες την ευκαιρία να περάσεις τα δάχτυλά σου από το κεφαλάκι του και να χαϊδέψεις τα μεταξένια μαλλιά του. Και εννοείται πως θα συνέχιζες να απολαμβάνεις αυτό τον “θησαυρό”, αν στο μεταξύ το παιδί δεν μεγάλωνε και τα μαλλάκια του δεν μετατρέπονταν σε… ζούγκλα! Και κάπου σε αυτή την φάση θα πρέπει να προγραμματίσεις το πρώτο ραντεβού στο κομμωτήριο! Ακούγεται παρακινδυνευμένο; Μάλλον επειδή είναι! Γιατί μπορεί για εσένα να μοιάζει ανακουφιστικό που θα ξαναδείς επιτέλους τα μάτια του μικρού σου αφού θα κοπούν αυτές τις άναρχες φράντζες που έκρυβαν το πρόσωπό του, αλλά πίστεψέ με, για το παιδί είναι… βασανιστήριο! Πώς θα αποχωριστεί τα μαλλιά του, πώς θα παραμείνει ακίνητο για να γίνει το κούρεμα και πώς θα συνηθίσει την νέα εικόνα του;

Παρακάτω, λοιπόν, θα δεις μερικά σωτήρια βήματα για να βοηθήσεις το παιδί, αλλά και τον εαυτό σου σε αυτή την δύσκολη… δοκιμασία!

Tip #1: Διάλεξε την κατάλληλη στιγμή
Το σωστό timing είναι ύψιστης σημασίας σε αυτή την διαδικασία. Διάλεξε, λοιπόν, να κλείσεις το ραντεβού την κατάλληλη ώρα της ημέρας, κατά την οποία το παιδί δεν βρίσκεται σε περίεργη συναισθηματική κατάσταση. Με λίγα λόγια, απόφυγε την ώρα του μεσημεριανού ύπνου ή του γεύματος, που συνήθως προκαλούν εκνευρισμό στα παιδιά, όταν αναβάλλονται.

Tip #2: Προσπάθησε να αποσπάσει την προσοχή του
Ένα αγαπημένο του παιχνίδι, η πιπίλα αν είναι ακόμη σε αυτή την ηλικία ή το βιβλίο που λατρεύει αυτή την εποχή είναι μερικές μορφές… αντιπερισπασμού, ώστε το παιδί να απασχοληθεί με κάτι που του αρέσει και να παραμείνει για λίγο χρόνο (σχετικά) ακίνητο στην αγκαλιά σου, όσο κουρεύεται.

Tip #3: Κάνε πρώτα εσύ ένα κούρεμα
Η ανασφάλεια που προκαλείται στα παιδιά απέναντι σε ένα κούρεμα οφείλεται στο γεγονός πως πρόκειται για μια εντελώς άγνωστη πρακτική. Αν, όμως, προπορευτείς εσύ με ένα κούρεμα στο κομμωτήριο και το μικρό σου παρακολουθήσει την διαδικασία, τότε θα του είναι πιο εύκολο να χαλαρώσει.

Tip #4: Χρησιμοποίησε τις κατάλληλες λέξεις
Ενδεχομένως η φράση “θα κόψουμε τα μαλλιά σου” να είναι τρομακτική για ένα νήπιο. Επομένως, ένα εναλλακτικό λεξιλόγιο ίσως το βοηθήσει να νιώσει πιο ασφαλές. Για παράδειγμα, μίλησε με πιο ουδέτερες φράσεις, όπως “θα ψαλιδίσουμε τα μαλλιά”, “θα τριμάρουμε τις άκρες των μαλλιών” ή “θα κάνουμε ένα ωραίο κούρεμα”.

Tip #5: Μην το αφήσεις να κοιτάζει τον καθρέφτη
Μπορεί να παίζει αμέριμνο με τα παιχνίδια του, να διαβάζει με χαρά το βιβλιαράκι του και να αισθάνεται σούπερ ασφαλές στην αγκαλιά σου, αλλά η εικόνα ενός αγνώστου που γυρίζει γύρω του με ένα ψαλίδι και του κόβει τα μαλλιά, μπορεί να γίνει τρομακτική. Καλύτερα, λοιπόν, να ξεχάσουμε για λίγο τον καθρέφτη και να αφοσιωθούμε σε αυτό το βιβλίο, έτσι δεν είναι;

Tip #6: Φρόντισε να κάνετε διαλείμματα
Θα ήταν ένα όνειρο που πραγματοποιείται, αν το μικρό σου καθόταν σταθερό, ήσυχο και χαρούμενο στην θέση του και ο κομμωτής τελείωνε την δουλειά του σε 15 λεπτά. Επειδή, λοιπόν, αυτό το σενάριο ανήκει σε βιβλίο επιστημονικής προετοιμασίας, φρόντισε να κάνετε μερικά διαλείμματα, ώστε να αποσυμπιεστεί το παιδί, να εστιάσει σε άλλα πράγματα το ενδιαφέρον του και να χαλαρώσει πριν συνεχίσετε.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.