Αυτές είναι οι αλλαγές που θα γίνουν στο Facebook

Αυτές είναι οι αλλαγές που θα γίνουν στο Facebook

Ανανεώνεται σταδιακά το κοινωνικό δίκτυο.

Σταδιακά, οι χρήστες του Facebook σε ολόκληρο τον κόσμο βλέπουν την ανανεωμένη πλατφόρμα του κοινωνικού δικτύου, με σημαντικές αλλαγές τόσο στην ιστοσελίδα, όσο και στην εφαρμογή.

Πρόκειται για την υλοποίηση των αλλαγών που ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε στην εκδήλωση «F8 2019», την Τρίτη. Με την αναβάθμιση, το Facebook επιχειρεί να μετατοπίσει το κέντρο βάρους από το News Feed στις «Ομάδες», ενώ αφαιρείται και η χαρακτηριστική μπλε «κορδέλα».

Η νέα έκδοση του Facebook φέρει την κωδική ονομασία «FB5» και θεωρείται πως είναι η μεγαλύτερη αλλαγή εδώ και χρόνια στο κοινωνικό δίκτυο. Θα είναι «απλούστερη, ταχύτερη, με μεγαλύτερη εμβύθιση και θα βάζει τις κοινότητες στο επίκεντρο», όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας από την πρώτη ημέρα του F8.

​Οι αλλαγές έχουν ήδη ξεκινήσει να εμφανίζονται στην εφαρμογή του Facebook, ενώ η ανανεωμένη ιστοσελίδα θα έρθει τους επόμενους μήνες.

​Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται πλέον στις «Ομάδες» με ριζική αναδιαμόρφωση της σχετικής καρτέλας προκειμένου ο χρήστης να μπορεί ευκολότερα να εντοπίζει νέες ομάδες και να παρακολουθεί τη δραστηριότητα στις ομάδες που ήδη συμμετέχει. Επίσης, το News Feed θα προβάλει περισσότερο υλικό από τη δραστηριότητα των ομάδων.

​​Επιπλέον, το Facebook σχεδιάζει να προσθέσει το επόμενο διάστημα και νέες υπηρεσίες στους χρήστες του δικτύου. Μεταξύ αυτών, μια νέα υπηρεσία γνωριμιών που η εταιρεία ονομάζει «Secret Crush» η οποία θα δίνει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να εξερευνήσουν το ενδεχόμενο για κάτι «παραπάνω» με κάποιον από τους διαδικτυακούς φίλους. Όσοι λοιπόν θα επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία, θα μπορούν να εκφράσουν το ενδιαφέρον για μέχρι και εννέα φίλους τους. Εάν κάποιος/α από αυτούς τους εννέα σε προσθέσει στη δική του λίστα… ενδιαφέροντος, τότε η εφαρμογή θα κάνει τα αποκαλυπτήρια. Η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν είναι ακόμη διαθέσιμη για χώρες της Ευρώπης.

Μια άλλη, επίσης νέα υπηρεσία, θα είναι το «Meet New Friends» που θα δίνει τη δυνατότητα σε όσους χρήστες το επιθυμούν να ξεκινήσουν νέες φιλίες με ανθρώπους από κοινούς χώρους, όπως σχολεία, εργασιακά περιβάλλοντα ή πόλεις.

Τέλος, το Facebook σχεδιάζει να προσθέσει το καλοκαίρι μια νέα «σελίδα» για Εκδηλώσεις, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να πληροφορούνται για γεγονότα που οργανώνονται κοντά τους, να λαμβάνουν προτάσεις ή να κάνουν ευκολότερα την οργάνωση για κοινή έξοδο με φίλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το ίδιο το Facebook, η εταιρεία φέρνει και αναβαθμίσεις για το Messenger, αρχικά με μια νέα και ελαφρύτερη εφαρμογή.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι θα κυκλοφορήσει μέσα στον χρόνο και ειδική εφαρμογή για υπολογιστές που θα είναι διαθέσιμη τόσο για Windows όσο και MacOS.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.