Tips για να πιει το παιδί σας το γάλα του

Tips για να πιει το παιδί σας το γάλα του

Υπάρχουν παιδιά που ζητούν όλο και περισσότερο γάλα, αλλά υπάρχουν και τα άλλα που δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για αυτό.

Σε κάποια σπίτια το γάλα αποτελεί καθημερινή μάχη, με πολλά παιδιά να αδειάζουν την κούπα τους κρυφά στα πιο απίθανα σημεία. Πόσα φυτά στις γλάστρες δεν έχουν μεγαλώσει με…γάλα! Το γάλα είναι μια πλούσια πηγή ασβεστίου, μετάλλων, ιχνοστοιχείων, πρωτεϊνών, λιπιδίων και υδατανθράκων που είναι απαραίτητα στη διαδικασία της ανάπτυξης ενός παιδιού. Το γάλα απευθύνεται στα οστά και τα παιδιά πρέπει να καταναλώνουν ημερησίων το λιγότερο 2 φλιτζάνια την ημέρα.

Πώς όμως μπορεί κανείς να πείσει ένα παιδί να πιει το γάλα του, όταν το ίδιο δεν θέλει;

Αλλάξτε του γεύση…

Δοκιμάστε να αλλάξετε γεύση στο γάλα του παιδιού σας. Προσθέστε μια μικρή κουταλιά κακάο ώστε να γίνει σοκολατούχο αλλά χωρίς τη μεγάλη ποσότητα ζάχαρης που έχουν τα περισσότερα έτοιμα σοκολατούχα γάλατα. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε μέλι που πολλά παιδιά το αγαπούν έτσι κι αλλιώς. Μη διστάσετε να ρωτήσετε το παιδί σας τι πιστεύει το ίδιο ότι θα έκανε το γάλα του πιο εύγεστο. Μπορεί να είναι κάτι που θα σας εκπλήξει και που ούτε εσείς, ούτε εμείς μπορούμε να φανταστούμε. Ταχίνι για παράδειγμα. Ευχής έργον…

Γάλα με δημητριακά και ξηρά φρούτα…

Το γάλα δεν είναι ανάγκη να το δίνετε στο παιδί σας μόνο σαν ρόφημα. Μπορείτε να το δώσετε με δημητριακά που τα αγαπούν τα περισσότερα παιδιά. Αφήστε το να επιλέξει εκείνο ποια θέλει. Υπάρχουν δημητριακά με σοκολάτα και με μέλι. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε ξηρά φρούτα για έξτρα ωραία γεύση μέσα στο μπολ του.

Ποιος λέει όχι στο milkshake;

Θα πρέπει να το ετοιμάζετε περισσότερη ώρα ίσως, αλλά αξίζει τον κόπο να είναι να πιει γάλα το παιδί σας. Φτιάξτε του ένα νόστιμο milkshake φρούτων. Με μπανάνα για παράδειγμα, αρέσει στα περισσότερα παιδιά. Ακόμη, μπορείτε να προσθέσετε σοκολάτα, μέλι και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή τους.

Υπάρχει πάντα το γιαούρτι

Αν το γάλα είναι μια πολύτιμη τροφή, το γιαούρτι είναι τριπλάσια πολύτιμη. Γι’ αυτό, μην διστάσετε να αντικαταστήσετε το γάλα με γιαούρτι στην διατροφή του παιδιού σας. Από το κλασικό γιαούρτι με μέλι με καρύδια ως το πιο παιχνιδιάρικο γιαούρτι με φρούτα, μέλι και κανέλα. Οι επιλογές και οι τρόποι για να το σερβίρετε είναι εκατοντάδες. Μην ξεχνάτε και το γλυκό με γιαούρτι. Σπάστε μερικά παιδικά μπισκότα και βάλτε τα στον πάτο του μπολ. Αναμείξτε το γιαούρτι με μια κουταλιά μέλι και λίγες σταγόνες λεμόνι. Αδειάστε το μείγμα πάνω στα μπισκότα και στο τέλος βάλτε από πάνω μια κουταλιά μαρμελάδα. Δεν υπάρχει παιδί που να μπορεί εύκολα να αντισταθεί σε αυτό. Υπάρχουν πάντα και τα επιδόρπια γιαουρτιού που μπορείτε να βρείτε στα ψυγεία των super market. Ωστόσο είναι προτιμότερο να δώσετε απλό γιαούρτι για να αποφύγετε την κρυφή ζάχαρη αυτών των προϊόντων.

Πηγή: mommy.gr

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.