Αυτή είναι η μεγάλη αλλαγή που έρχεται στο Facebook!

Αυτή είναι η μεγάλη αλλαγή που έρχεται στο Facebook!

Σε μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές εμφάνισης στην δεκαπενταετή ιστορία του θα προχωρήσει ο «βασιλιάς» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το Facebook παρουσίασε την Τρίτη (30/4) στο F8, το ετήσιο συνέδριο του Facebook στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας, τον τεράστιο ανασχεδιασμό στην ιστοσελίδα και τις εφαρμογές του (apps).

Στην εμφάνιση, ουσιαστικά βάζει τέλος στην εικονική μπλε μπάρα μενού, η οποία έχει προσδιορίσει το μέσω κοινωνικής δικτύωσης από το 2004, και κάνει το Facebook να μοιάζει περισσότερο με το Messenger, την αδελφή εφαρμογή του, και με το Instagram.

Η πρώτη αλλαγή που προωθεί το Facebook με τον νέο ανασχεδιασμό, είναι η προώθηση των groups και των events, στην κεντρική εμπειρία που έχει ο χρήστης με την εφαρμογή, ενώ το news feed όπου εμφανίζονται οι ενημερώσεις από τους φίλους περνάει σε δεύτερο ρόλο.

Στις mobile εφαρμογές όπου θα δούμε πρώτα τις αλλαγές, τα groups βρίσκονται ακριβώς στη μέση της νέας μπάρας επιλογών. Επιλέγοντας το σχετικό εικονίδιο, ο χρήστης θα μπορεί να δει άμεσα τις τελευταίες εξελίξεις από τις ομάδες που ακολουθεί.

Το Facebook παρουσιάζει νέα εργαλεία για να προτείνει ομάδες που πιστεύει ότι θα ενδιαφέρουν τους χρήστες του, κάνοντας πιο εύκολη την ανακάλυψή τους.

Μία άλλη δυνατότητα, αυτή με την ονομασία “Meet New Friends”, αναλαμβάνει όπως καταλαβαίνεται και από την ονομασία του, να βοηθήσει τους χρήστες του να κάνουν νέους φίλους.

Για το σκοπό αυτό, το Facebook θα προτείνει στον κάθε χρήστη άλλους χρήστες που θα μπορεί να κάνει φίλους με βάση κοινά ενδιαφέροντα που έχουν αλλά και κάποια κοινή επαφή στον πραγματικό κόσμο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.