Αντιδράσεις για τη διαδρομή του Αγίου Φωτός – Δεν επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος ο Μητροπολίτης Μεσογαίας – Τι κατήγγειλε (ΒΙΝΤΕΟ)

Αντιδράσεις για τη διαδρομή του Αγίου Φωτός - Δεν επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος ο Μητροπολίτης Μεσογαίας - Τι κατήγγειλε (ΒΙΝΤΕΟ)

Έντονη ήταν η αντίδραση του Μητροπολίτη Μεσογαίας για την αλλαγή στην διαδρομή για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός.

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η αλλαγή στη διαδρομή για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου, ο οποίος παραδοσιακά υποδεχόταν κάθε χρόνο το Άγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Όπως κατήγγειλε στον ΑΝΤ1 ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, ενώ ήταν να μεταβεί και ο ίδιος στα Ιεροσόλυμα με το κυβερνητικό αεροσκάφος κατέβηκε λίγο πριν αναχωρήσει για τους Άγιους Τόπους καθώς ενημερώθηκε τελευταία στιγμή για την αλλαγή του δρομολογίου και δεν συμμετείχε στην αποστολή.

«Δεν μπορώ να τους καταλάβω τους ανθρώπους, εγώ αρνήθηκα να πάω πάντως. Πήγα στο αεροπλάνο και εκεί μου ανακοίνωσαν ότι θα γυρίσουμε στην Ελευσίνα και τους απήντησα γιατί γίνεται αυτό; Ο υπουργός λέει δεν ξέρω. Γιατί δεν μας ειδοποιήσατε και μας το λέτε τελευταία στιγμή; Λέει δεν ξέρω. Ποιος κοινός νους μπορεί να το καταλάβει, θέλουν να υποβαθμίσουν το γεγονός με αυτόν τον τρόπο. Το θεωρώ εμπαιγμό της εκκλησίας, και δεν πήγα, γύρισα πίσω», είπε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας.

Ωστόσο και εκπρόσωποι των ενοριών διαμαρτυρήθηκαν καθώς δεν τους επετράπη η είσοδος στο στρατιωτικό αεροδρόμιο. Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε και τι υποστήριξε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.