Επεισόδια έξω από το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια έξω από το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη

Κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Πορεία μνήμης και τιμής πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης από τους Αρμένιους της Θεσσαλονίκης για τη συμπλήρωση 104 ετών από την Γενοκτονία των Αρμενίων.

Οι Αρμένιοι ζητώντας την αναγνώριση της γενοκτονίας από το τουρκικό κράτος έκαναν πορεία προς το τουρκικό προξενείο ενώ σταμάτησαν και άφησαν λουλούδια στο Μνημείο της Πόντιας μάνας με σκοπό να τιμήσουν τη γενοκτονία των Ποντίων.

Ωστόσο στο τουρκικό προξενείο επικράτησε ένταση όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν το μπλόκο της αστυνομίας για να φτάσουν στην είσοδο. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους διαδηλωτές. Τα πνεύματα ηρέμησαν και οι διαδηλωτές αποχώρησαν από το σημείο. Ο Χοβίκ Κασαπιάν που είναι μέλος της αρμενικής επιτροπής δήλωσε στην κάμερα του Open TV ότι «τα αιτήματά μας είναι πρώτον η αναγνώριση της γενοκτονίας από την τουρκική πλευρά και η επιστροφή των κατεχόμενων αρμενικών εδαφών στον νόμιμο δικαιούχο που είναι ο αρμενικός λαός».

Στο μεταξύ οι διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα για την Αρμενία, τον Πόντο και την Κύπρο έφτασαν στο μνημείο της Πόντιας μάνας και άφησαν λευκά γαρύφαλλα με αφορμή την γενοκτονία των Ποντίων. Ένα άλλο μέλος τς αρμενικής επιτροπής μιλώντας στο Open TV τόνισε ότι «στα εκατόχρονα της γενοκτονίας η αρμενική κοινότητα αναγκάστηκε να αναρτήσει ένα πανό στη μνήμη των 353.000 αθώων Ποντίων». H Πέπη Ασουριάν, μέλος της αρμενικής επιτροπής Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι «ο παππούς μου είχε δει ότι χειρότερο μπορεί να δει ένας άνθρωπος που δεν είναι άλλο από το να σφάζουν την οικογένειά του».

Δείτε το βίντεο του Open TV

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.