Καιρός Πάσχα: Πού θα σουβλίσουν με ήλιο και που με βροχές και καταιγίδες

Καιρός Πάσχα: Πού θα σουβλίσουν με ήλιο και που με βροχές και καταιγίδες

Μια εβδομάδα πριν την Κυριακή του Πάσχα και φαίνεται πως αρχίζει να υπάρχει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για τον καιρό.

Ο Τάσος Αρνιακός παίρνει για πρώτη φορά ξεκάθαρη θέση για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν την Κυριακή του Πάσχα, τονίζοντας πως αναμένεται μεταβολή του καιρού, με συννεφιές και καταιγίδες από το μεσημέρι, οι οποίες θα ξεκινήσουν από τα βόρεια ηπειρωτικά και θα… κατηφορίσουν νοτιότερα.

Ήπιος και με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες αναμένεται ο καιρός στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ από την μεγάλη Παρασκευή θα κάνουν τη εμφάνισή τους αραιές νεφώσεις με λίγες βροχές, σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό.

Το Μεγάλο Σάββατο αίθριος θα είναι ο καιρός αλλά από το μεσημέρι και μετά στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες.

Τη Κυριακή του Πάσχα η μέρα ξεκινάει με καλό καιρό αλλά ο έμπειρος μετεωρολόγος του Ant1 προβλέπει βροχές από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα όπως λέει από το μεσημέρι του Πάσχα ο καιρός στα βόρεια θα αρχίσει να χαλάει και περιμένουμε βροχές και καταιγίδες στις κεντρικές και βόρειες περιοχές που θα δυσκολέψουν το ψήσιμο του οβελία.

Όπως τόνισε ο Γιώργος Παπαδάκης, ο καιρός αυτός δεν αποκλείεται να προκαλέσει… θέματα στο σούβλισμα του οβελία, στις περιοχές που θα επηρεαστούν πρώτες, όπως στη βόρεια Ελλάδα, από αυτή τη μεταβολή.

Ο Τάσος Αρνιακός απ’ την πλευρά του εξήγησε πως αυτός ήταν και ο λόγος που όλες τις προηγούμενες μέρες δεν ήθελε και δεν έπρεπε να πάρει θέση για τον καιρό της Κυριακής του Πάσχα, αφού τα στοιχεία δεν μπορούν να θεωρηθούν ασφαλή.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.