Μάτι: Τεράστια πρόστιμα σε πυρόπληκτους επέβαλε η Πολεοδομία

Μάτι: Τεράστια πρόστιμα σε πυρόπληκτους επέβαλε η Πολεοδομία

Τεράστια πρόστιμα σε πυρόπληκτους στο Μάτι επέβαλε η Πολεοδομία.   

Σύμφωνα με τα όσα έφερε στο φως της δημοσιότητας σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, μετά τη φωτιά οι υπηρεσίες της Πολεοδομίας πραγματοποίησαν ελέγχους για τη νομιμότητα των κτισμάτων.

Σε συγκεκριμένο τμήμα της περιοχής υπήρχε ρέμα, σύμφωνα με τους πολεοδόμους, που επιβάλλουν πρόστιμα στους ιδιοκτήτες των σπιτιών ανάλογα με την απόσταση από την κοίτη του ρέματος.   Από την πλευρά τους οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι επισήμως δεν υπάρχει ρέμα, αφού ουδέποτε οριοθετήθηκε, και προσφεύγουν μαζικά στη δικαιοσύνη πετυχαίνοντας ο ένας μετά τον άλλο αναστολή της καταβολής των χρημάτων που τους έχουν καταλογιστεί.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Ελεύθερος Τύπος τα πρόστιμα αφορούν μεγάλα εφάπαξ ποσά, ενώ καταλογίζεται και ένα επιπλέον ποσό για κάθε χρόνο.

Τα ποσά αφορούν περίπου 70 σπίτια.    Σε πολλές περιπτώσεις τα πρόστιμα κυμαίνονται ανάμεσα σε 150.000 και 250.000 ευρώ, ενώ σε άλλες ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ.

Σύμφωνα με κάτοικο, πέρα από τα κτίρια κοντά στο ρέμα, η πολεοδομία επέβαλε πρόστιμα και για μαντρότοιχους που κρίθηκαν ψηλότεροι από το προβλεπόμενο. Κάτοικος της περιοχής κατήγγειλαν πως «τα πρόστιμα άρχισαν να έρχονται όταν δεν είχαμε ακόμα ρεύμα και νερό».   «Τη μία, καλούν ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, για τα οποία εισέπρατταν κανονικά τους φόρους, να καταθέσουν ανωμοτί, δηλαδή ως ύποπτοι για τους 100 θανάτους. Την άλλη, μας στέλνουν να πληρώσουμε τεράστια ποσά που κανείς μας δεν διαθέτει μετά από αυτό που ζήσαμε», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Αντί να έχουμε ξεκινήσει την αποκατάσταση των περιουσιών μας, είμαστε συνέχεια στα δικαστήρια προσπαθώντας να ξεμπλέξουμε. Νιώθουμε σαν να μας τιμωρούν, ειδικά όσους έχουμε τολμήσει να αντιδράσουμε σε αυτές τις καταστάσεις, γιατί ο πολύς κόσμος φοβάται και δεν μιλάει, αφού κάποιοι τους απειλούν ότι θα τους γκρεμίσουν τα σπίτια», επισημαίνει.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.