Το εθνικό φαγητό του Έλληνα ακριβαίνει! Γιατί γίνεται η αύξηση.
Πρόκειται για αύξηση της τάξεως 10% έως 15% στην τιμή στα σουβλάκια, η οποία θα ισχύσει από την 1η Μαΐου, λόγω της αύξησης της τιμής του κρέατος.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ οι ιδιοκτήτες του Σωματείου των Ψητοπωλών που ετοιμάζεται να δημιουργηθεί προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του συγκεκριμένου κλάδου δηλώνουν ότι η τιμή του κρέατος έχει αυξηθεί κατά 30% και δεν μπορούν να απορροφήσουν άλλο αυτή την αύξηση, η οποία θα περάσει μερικώς στον καταναλωτή.
Ο ιδιοκτήτης ψητοπωλείου, Γιώργος Πολύζος είπε στον ΣΚΑΪ ότι «το πρώτο που πρέπει να συζητήσουμε δεν είναι σε τι τιμή θα φτάσει το σουβλάκι αλλά γιατί φτάνει. Γιατί πρώτα απ’ όλα ζούμε σ΄ ένα περιβάλλον που η φορολογία που είναι στα ύψη, οι ασφαλιστικές εισφορές είναι στα ύψη. Και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό πρόβλημα που τα κρέατα σε όλη την Ευρώπη, δεν γίνεται μόνο στην Ελλάδα, ανεβαίνουν συνέχεια. Έχουμε μία αύξηση στη τιμή στο κρέας από 1η Μαρτίου 30%».
Και συνέχισε: «Ο καταναλωτής επειδή αναφέρατε ότι θα στεναχωρηθεί με την αύξηση στην τιμή. Δεν θα στεναχωρηθεί. Θα στεναχωρηθεί αν δεν υπάρχει ποιότητα στο προϊόν που θα πάρει. Εμείς θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει αυτή η ποιότητα γι’ αυτό ετοιμαζόμαστε να κάνουμε κάποιες αυξήσεις. Για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε το προϊόν μας».
Όπως εξήγησε ο Γιώργος Πολύζος το ποσοστό της αύξησης «θα είναι στο 10% με μάξιμουμ 15%. Ένα μεγάλο κομμάτι πάλι θα το απορροφήσουμε εμείς. Θα είναι κοντά στα τρία ευρώ. Δεν νομίζω ότι θα το φτάσουμε. Από 1η Μαΐου λογικά θα την ξεκινήσουμε. Ήδη 45 μέρες τώρα την αύξηση αυτή την έχουμε απορροφήσει».
Παράλληλα τόνισε ότι όλα τα ψητοπωλεία θα πρέπει να αλλάξουν τις τιμές γιατί η αύξηση έχει γίνει σε όλους. «Αν δεν αλλάξουμε τις τιμές μας η ποιότητα μας δεν θα αυτή που είναι τώρα», κατέληξε ο Γιώργος Πολύζος.