«Μας ξεφτιλίζετε»: «Εμφύλιος» στην ελληνική αστυνομία για το σποτ στο Κολοκοτρωνίτσι

«Μας ξεφτιλίζετε»: «Εμφύλιος» στην ελληνική αστυνομία για το σποτ στο Κολοκοτρωνίτσι

Την άμεση απόσυρση του σποτ, που έδωσε στη δημοσιότητα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ενόψει των εορτών του Πάσχα, ζητά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος.

Ο λόγος για το βίντεο που παρουσιάζει έναν τροχονόμο, σε κάποιο γραφικό χωριό της επαρχίας, να… μοιράζει κλήσεις με ζωγραφισμένα… emoji και τον διοικητή του -έναν ανθυπασπιστή- να προσπαθεί να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει! Πρόκειται για μία… βουκολική θα μπορούσε κανείς να πει προσπάθεια του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. να ευχηθεί «Καλό Πάσχα», στέλνοντας μήνυμα για την οδική ασφάλεια. Μέχρι στιγμής, πάντως, το μόνο που έχει καταφέρει είναι να ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων.

«Αγανάκτηση και οργή προκάλεσε στη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων αλλά και σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας, το “σποτ” της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με την ασφαλή μετακίνηση των συμπολιτών μας, ενόψει των εορτών του Πάσχα», αναφέρει αρχικά ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ και συνεχίζει: «Μετά το “φιάσκο” με τους χάρτες των επισήμων ημερολογίων της ΕΛ.ΑΣ, δημιουργείται ένα “σποτ” που συκοφαντεί και λοιδορεί το σύγχρονο Έλληνα Αστυνομικό, ο οποίος εισέρχεται πλέον στις Αστυνομικές Σχολές, μέσω πανελληνίων εξετάσεων και με υψηλότατες βάσεις. Εννοείται, ότι δεν εξυπηρετεί ούτε κατά διάνοια, το λόγο για τον οποίο υποτίθεται ότι έγινε, την Οδική Ασφάλεια…».

Μάλιστα, ο κ. Γερακαράκος θέτει και μία σειρά ερωτήματα:

* Αλήθεια τίνος ιδέα ήταν να εμφανίζονται εν έτει 2019, οι αστυνομικοί ως αγράμματοι και γραφικοί;
* Πώς είναι δυνατόν από τον οργανισμό της Ελληνικής Αστυνομίας να αντιμετωπίζεται το μείζον ζήτημα των τροχαίων ατυχημάτων, με τέτοια κιτς «σποτάκια», μηδενίζοντας έτσι το έργο των Υπηρεσιών Τροχαίας και γενικότερα όλων των συναδέλφων;
* Πόσο, αλήθεια, στοίχισε αυτό το αίσχος, την ίδια στιγμή που ακόμα αναμένουμε να πληρωθούν τα οφειλόμενα δεδουλευμένα νυχτερινά του περασμένου Δεκεμβρίου;

Το βίντεο είναι εξ ολοκλήρου παραγωγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και γυρίστηκε στην Καρυά Αργολίδας, (σ.σ. το γνωστό «Κολοκοτρωνίτσι» της τηλεοπτικής σειράς «Το Καφέ της Χαράς»).

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.