Χώρες εκτός Σένγκεν: Τι ισχύει στους ελέγχους των αεροδρομίων

Χώρες εκτός Σένγκεν: Τι ισχύει στους ελέγχους των αεροδρομίων

Οι πτήσεις εσωτερικού καθώς και εκείνες που αφορούν σε χώρες εντός Συνθήκης Σένγκεν δεν εμπίπτουν στις παραπάνω προβλέψεις.

Ξεκίνησαν από χθες οι έλεγχοι νέου τύπου σε όλα τα Ευρωπαϊκά αεροδρόμια σύμφωνα με τον 458/2017 Ευρωπαϊκό Κανονισμό με τις αλλαγές να μην αφορούν χώρες εντός της Συνθήκης Σένγκεν.

H ελληνική αστυνομία είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή του νέου μέτρου στα αεροδρόμια και σημειώνεται πως οι πτήσεις εσωτερικού, καθώς και οι πτήσεις από και προς χώρες εντός Συνθήκης Σένγκεν δεν εμπίπτουν στις προβλέψεις της εν λόγω οδηγίας.

Χώρες εκτός Σένγκεν: Τι ισχύει στους ελέγχους των αεροδρομίων

Οι διαβατηριακοί έλεγχοι και έλεγχοι διασταύρωσης στοιχείων ταυτοτήτων θα γίνονται στα αεροδρόμια με χρήση βάσης δεδομένων σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν προς και από χώρες, οι οποίες δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν.

Αυτό σημαίνει ότι οι επιβάτες που ταξιδεύουν σε χώρες εκτός Σένγκεν θα πρέπει να φτάνουν έγκαιρα στον διαβατηριακό έλεγχο, ο οποίος διενεργείται από την Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να μην αυξηθεί ο χρόνος αναμονής τους στα αεροδρόμια.

Επιπρόσθετα, για την επιτάχυνση των διαδικασιών ελέγχου, οι αρμόδιες Αρχές συνιστούν προς τους ταξιδιώτες τη χρήση διαβατηρίου έναντι της Αστυνομικής Ταυτότητας.

Ήδη, η Ελληνική Αστυνομία έχει ενισχύσει το δυναμικό της στο Ελ. Βενιζέλος, ενώ σε βελτιωτικές παρεμβάσεις σε επίπεδο εξοπλισμού και υπηρεσιών προχώρησε και το αεροδρόμιο της Αθήνας, προκειμένου να μην σημειωθούν ουρές, κυρίως στις αναχωρήσεις. Οι πτήσεις εσωτερικού καθώς και εκείνες που αφορούν σε χώρες εντός Συνθήκης Σένγκεν δεν εμπίπτουν στις παραπάνω προβλέψεις.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.