Συνεχίζεται η αποχώρηση των προσφύγων από τα Διαβατά

Συνεχίζεται η αποχώρηση των προσφύγων από τα Διαβατά

Πάνω από 800 πρόσφυγες από τα Διαβατά έχουν μεταφερθεί πίσω στις δομές φιλοξενίας και στα ξενοδοχεία που διέμεναν.

O αριθμός των προσφύγων που έχουν αποχωρήσει από τα Διαβατά σύμφωνα με πληροφορίες του Grtimes περιλαμβάνει τα άτομα που συμμετείχαν στη διαδικασία από το πρωί του Σαββάτου έως περίπου τις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Το προσωπικό της δομής φιλοξενίας στα Διαβατά και η Αστυνομία, επιδόθηκαν σε έναν πολύ μεγάλο αγώνα, ώστε να καταφέρουν την όσο το δυνατόν ταχύτερη μεταφορά των προσφύγων, προκειμένου να σταματήσει να υφίσταται ο άτυπος καταυλισμός που δημιουργήθηκε από άτομα που πίστεψαν τα fake news που κυκλοφόρησαν, περί ανοίγματος των συνόρων προς Βόρεια Μακεδονία, δημιουργώντας πολλά προβλήματα.

Άλλωστε και χθες Σάββατο δημιουργήθηκαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα σοβαρά επεισόδια όταν οι πρόσφυγες προσπάθησαν διασπάσουν τον κλοιό τον αστυνομικών και να φύγω από τα Διαβατά και να μεταβούν προς τα σύνορα.

Χθες πάντως, ο περιφερειακός συντονιστής για το προσφυγικό του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ανέφερε πως έως τη Δευτέρα, ο άτυπος καταυλισμός δεν θα υπάρχει, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επέμβασης της Αστυνομίας, σε περίπτωση που δεν αποδώσουν καρπούς οι προσπάθειες να πειστούν να φύγουν εθελοντικά οι πρόσφυγες.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.