Tα μηνύματα που ξεσήκωσαν τους πρόσφυγες! – ΒΙΝΤΕΟ

Tα μηνύματα που ξεσήκωσαν τους πρόσφυγες! - ΒΙΝΤΕΟ

Οι ψευδείς φήμες που ξεκίνησαν από μηνύματα που έφταναν στα κινητά προσφύγων και μεταναστών προκάλεσαν τη νέα έκρυθμη κατάσταση στα Διαβατά.

Οι χιλιάδες πρόσφυγες παρακινήθηκαν να μετακινηθούν προς τα σύνορα μέσω ψευδών ειδήσεων που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο. Με τον τίτλο “Το Καραβάνι της Ελπίδας” οι πρόσφυγες καλούνταν να διαδώσουν από στόμα σε στόμα ότι στις 5/4/2019 η Ελλάδα θα άνοιγε τα σύνορά της στις 12.00 το μεσημέρι ακριβώς.

«Δεν θα περιμένουμε κανέναν… επειδή κάποιοι μπορεί να μην έχετε τα πιστοποιητικά, να γνωρίζετε ότι κάποιοι ίσως προσπαθήσουν να σας εμποδίσουν… είμαστε σε επικοινωνία με ανθρωπιστικές οργανώσεις, οι οποίες πρότειναν να μαζευτούμε στη Θεσσαλονίκη και οι οποίες θα μας βοηθήσουν… θα σας ενημερώσουμε για το σημείο συγκέντρωσης 24ώρες πριν από το ξεκίνημα…», αναφερόταν στο μήνυμα.

Ενώ η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προσπαθεί να ανακαλύψει πώς ξεκίνησε αυτή η αποστολή μηνύματος, κάποιοι εκτιμούν ότι μπορεί αυτό να έγινε από μέλη κυκλωμάτων διακινητών στην Τουρκία. Εξάλλου, μέσα σε δύο 24ωρα οι τουρκικές αρχές σταμάτησαν στην Αδριανούπολη πάνω από 200 μετανάστες και πρόσφυγες που έλεγαν ότι ήθελαν να πάνε στην Ειδομένη, προκειμένου να περάσουν τα σύνορα.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.