Από φήμη στο διαδίκτυο ότι θα ανοίξουν τα σύνορα άρχισαν τα επεισόδια στα Διαβατά

Από φήμη στο διαδίκτυο ότι θα ανοίξουν τα σύνορα άρχισαν τα επεισόδια στα Διαβατά

Ολα ξεκίνησαν μέσα από ένα κάλεσμα στο διαδίκτυο που τους ενημέρωνε πως σήμερα Παρασκευή θα ανοίξουν τα σύνορα.

Η νέα αυτή κινητοποίηση των προσφύγων, που ξεκίνησε έπειτα από συνεννοήσεις μέσω ομάδας στο Facebook, αποτελεί μία κίνηση απόγνωσης όσων ζουν σε άσχημες συνθήκες σε δομές, να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη.

Πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης ανέφεραν ότι «δυστυχώς κάποιοι από τους αιτούντες άσυλο που φιλοξενούνται σε δομές στη Βόρεια Ελλάδα παρασύρθηκαν από την παραπληροφόρηση που κυκλοφορούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα μέσω κοινωνικών δικτύων παρά τις προειδοποιήσεις από τις διοικήσεις των δομών».

Κατά τη διάρκεια της νύχτας άναψαν φωτιές για να ζεσταθούν και διανυκτέρευσαν σε σκηνές στο σημείο, προκειμένου να ξεκινήσουν σήμερα την πορεία τους με κατεύθυνση τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία.

Η νέα αυτή κινητοποίηση των προσφύγων, που ξεκίνησε έπειτα από συνεννοήσεις μέσω ομάδας στο FacebookΗ νέα αυτή κινητοποίηση των προσφύγων, που ξεκίνησε έπειτα από συνεννοήσεις μέσω ομάδας στο Facebook

Νωρίτερα χθες είχαν σημειωθεί επεισόδια κατά τη διάρκεια των οποίων οι πρόσφυγες πέταξαν πέτρες και ξύλα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ζημιές υπέστη αυτοκίνητο τηλεοπτικού σταθμού, ενώ έγιναν και τρεις προσαγωγές.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.