«Ελάτε στη θέση τους»: Καμπάνια για τα υπερφορτωμένα γαϊδουράκια της Σαντορίνης

«Ελάτε στη θέση τους»: Καμπάνια για τα υπερφορτωμένα γαϊδουράκια της Σαντορίνης

Διεθνείς διαστάσεις παίρνει για ακόμα μία φορά η κακομεταχείριση των γαϊδουριών της Σαντορίνης, με τον Guardian να αφιερώνει δημοσίευμα στο θέμα και την καμπάνια που ξεκινά στο νησί για την ευαισθητοποίηση τουριστών και ντόπιων.

«Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση τους» είναι το μήνυμα της καμπάνιας για τα γαϊδουράκια στο νησί, τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αντικείμενο συζήτησης εξαιτίας της «κακοποίησης» από το βάρος των τουριστών που αναγκάζονταν να κουβαλούν.

Τον Οκτώβριο του 2018, απαγορεύτηκε στους υπέρβαρους τουρίστες να ανεβαίνουν στα γαϊδουράκια, αφού ακτιβιστές ισχυρίστηκαν ότι τα ζώα αποκτούν αναπηρίες.

«Η εκστρατεία θα ξεκινήσει άμεσα» δήλωσε στον Guardian ο Νίκος Ζώρζος, ο δήμαρχος του νησιού. «Εκπρόσωποι από την ένωση κρουαζιερόπλοιων βρέθηκαν στο γραφείο μου αυτή την εβδομάδα και υποσχέθηκαν μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση για το θέμα. Εμείς από την πλευρά μας θα διανείμουμε ενημερωτικά φυλλάδια. Τα μουλάρια και τα γαϊδούρια αποτελούν μέρος της παράδοσής μας και οι πιο νεαροί ιδιοκτήτες τους έχουν καταλάβει ότι πρέπει να τα φροντίζουν».

Υπενθυμίζεται ότι οι εικόνες των γαϊδουριών με ανοιχτές πληγές, τραύματα στη σπονδυλική στήλη και εμφανή εξάντληση έκαναν τον γύρο του κόσμου τα τελευταία χρόνια.

Πέρυσι το καλοκαίρι, περισσότεροι από 108.000 άνθρωποι υπέγραψαν σε μια online πλατφόρμα την αποκήρυξη του «αχρείαστου βασανιστηρίου των γαϊδουριών».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.