Όταν το παιδί σας είναι άρρωστο, χαλαρώστε όλους σας τους κανόνες.
Αφήστε το να παίξει όποια παιχνίδια θέλει, ακόμα και αν πριν του απαγορεύατε να κάνει κάτι τέτοιο στο κρεβάτι.
Αν θέλει, να ζωγραφίσει , απλώστε ένα πλαστικό κάλυμμα στο κρεβάτι του και αφήστε το να το διασκεδάσει.
Δείξτε ευελιξία όσον αφορά την τάξη.Το δωμάτιο του παιδιού θα είναι αναπόφευκτα άνω κάτω, αλλά δεν χρειάζεται να το κάνετε θέμα.Το παιδί βαριέται εύκολα στο κρεβάτι ιδιαίτερα αν δεν είναι αρκετά καλά για να απασχοληθεί μόνο του. Με ότι κι αν ασχολείστε, κάντε του παρέα. Καθίστε πλάι στο κρεβάτι του, κόψτε του εικόνες από περιοδικά, βοηθήστε το χρωματίσει, παίξτε μαζί του, μιλήστε του, διαβάστε του ιστορίες, του κάνει καλό να είστε κοντά του.
Αν νιώθει καλύτερα, μπορείτε να του επιτρέψετε να βγει έξω να παίξει .Αν όμως έχει ακόμα πυρετό, δεν θα πρέπει να τρέξει.
Πρακτικές συμβουλές για ευχάριστη ανάρρωση
Τα δροσερά βαμβακερά σεντόνια ανακουφίζουν το παιδί που έχει πυρετό, γι’ αυτό να του αλλάζετε συχνά τα σεντόνια.
Να είστε πάντα κοντά στο παιδί όταν κάνει εμετό και να κρατάτε το μέτωπό του με την παλάμη σας.
Βάλτε δίπλα στο κρεβάτι του ένα τραπέζι για τα παιχνίδια, τα βιβλία , τους χυμούς ή το νερό του.
Αν δεν θέλει να μείνει στο κρεβάτι, δεν πειράζει. Ακόμα και αν έχει πυρετό δεν είναι υποχρεωτικό να παραμείνει στο κρεβάτι.
Φροντίστε όμως να του δίνετε άφθονα υγρά για να μην αφυδατωθεί, να ξεκουράζεται όποτε αισθάνεται κουρασμένο και να υπάρχει σταθερή θερμοκρασία στο δωμάτιό του.
Μην ξεχνάτε ότι ένα παιδί καθόλα φυσιολογικό, μπορεί να αρρωστήσει 8-10 φορές το χρόνο!
Αρκεί να αναλογιστείτε ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα αλλά και της άνοιξης υπάρχουν διάφορες ιώσεις και ορισμένες αρκετά επίμονες, οπότε, σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι πολύ πιθανό ένα παιδί να είναι άρρωστο κάθε 15 μέρες ( καθόλου παρήγορο, το γνωρίζουμε).
Αρχίζετε να ανησυχείτε όταν το παιδί σας παρουσιάζει συνεχώς ωτίτιδες, επίμονες διάρροιες, κάνει βαριές λοιμώξεις (π.χ.πνευμονία), δεν αναπτύσσεται καλά, δεν παίζει με κέφι και διάθεση και δείχνει γενικά κουρασμένο. Τότε ζητάτε τη συμβολή του παιδιάτρου σας, ο οποίος θα σας καθοδηγήσει για τις εξετάσεις που ίσως χρειαστεί να κάνετε στο παιδί σας.
Πηγή: mothersblog.gr
Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.