Απάντησε με «Πυρπολητή» η Ελλάδα στις τουρκικές προκλήσεις – Σε κατάσταση συναγερμού οι Ένοπλες Δυνάμεις

Απάντησε με «Πυρπολητή» η Ελλάδα στις τουρκικές προκλήσεις - Σε κατάσταση συναγερμού οι Ένοπλες Δυνάμεις

Άσκηση Πυρπολητής με ενεργοποίηση τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη. 

Άσκηση Πυρπολητής με ενεργοποίηση τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

Η εντολή δόθηκε αιφνιδιαστικά και αποτελεί μια προσπάθεια ρεαλιστικής απεικόνισης για τις αντιδράσεις των ΕΔ σε οτιδήποτε απρόβλεπτο προκύψει.

Η διαταγή δόθηκε από τον Α/ΓΕΕΘΑ σε μια ημέρα που οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ιδανικές λόγω των ισχυρών ανέμων, όπως αναφέρει το militaire.gr.

Η άσκηση γίνεται λίγες ώρες μετά από τις δηλώσεις Τσαβούσογλου και την εξέλιξή της παρακολουθεί η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Ικανοποιημένος ο Αποστολάκης

Ικανοποιημένος από τον τρόπο και τον χρόνο στον οποίο ανταποκρίθηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις στην άσκηση Πυρπολητής δήλωσε ο ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης. Ο ΥΕΘΑ παρακολούθησε την άσκηση από τη φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ.

Μετά το τέλος της δήλωσε:

«Είμαστε εδώ, στη Φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ», για να παρακολουθήσουμε μία άσκηση ετοιμότητας, όπως την ξέρατε Πυρπολητής, ουσιαστικά είναι η ενεργοποίηση της Δύναμης Δέλτα, με μια άσκηση ανακατάληψης μιας κατειλημμένης νήσου στο Ανατολικό Αιγαίο. Η προσομοίωση γίνεται στο νησί Δοκός. Διαπιστώσαμε, άλλη μία φορά, ότι το προσωπικό είναι σε εξαιρετική κατάσταση, όπως και το υλικό.

Υπήρχε μία γρήγορη ανταπόκριση απ’ όλα τα όπλα, Αυτές είναι πρόβες διακλαδικών ενεργειών και απ’ ό,τι φαίνεται η υπηρεσιακή μας ετοιμότητα και η διακλαδικότητα είναι σε άριστο επίπεδο.

 Όπως ξέρετε, η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η διαφύλαξη της ειρήνης και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας σε όλη την επικράτεια και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, της άμεσης αντίδρασης, έγινε η σημερινή άσκηση. Θέλω να συγχαρώ το προσωπικό και όσους συμμετείχαν σε αυτή την άσκηση. Ανταποκρίθηκαν ταχύτατα, ήταν πολύ ικανοί, με πολύ καλό επίπεδο».

 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.