Γιατί ο Αυστραλός μακελάρης «διάλεξε» τη Νέα Ζηλανδία

Γιατί ο Αυστραλός μακελάρης «διάλεξε» τη Νέα Ζηλανδία
«Γιατί να συμβεί αυτό σε εμάς;»...

Αυτό είναι το ερώτημα που βασανίζει τους κατοίκους της Νέας Ζηλανδίας, μετά το χθεσινό μακελειό σε δύο τεμένη του Κράιστσερτς, σε μια χώρα που θεωρείται από τις πιο ήσυχες και ειρηνικές στον κόσμο…

Ακριβώς γιατί κανείς δεν περίμενε να συμβεί σε ένα τέτοιο μέρος, τους απάντησε ο Αυστραλός δράστης, Μπρέντον Ταράντ, στο «μανιφέστο» που δημοσιοποίησε στο ίντερνετ, προτού εκείνος επιτεθεί εναντίον της μουσουλμανικής κοινότητας.

«Μια επίθεση στη Νέα Ζηλανδία θα τραβήξει την προσοχή του κόσμου στην πραγματικότητα της επίθεσης που διεξάγεται εναντίον του πολιτισμού μας, στο γεγονός ότι κανένα μέρος στον κόσμο δεν είναι απρόσβλητο, οι εισβολείς είναι παντού στη γη μας, κανένα μέρος, ακόμη και το πιο απομακρυσμένο, δεν είναι ασφαλές», αναφερόταν σχετικά.

Αυτό το νέο αίσθημα ανασφάλειας, όχι απέναντι στους μετανάστες, αλλά στους πιο φανατικούς εχθρούς των Νεοζηλανδών, ο Κρις, που ήρθε με τα τρία παιδιά του για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα μπροστά σε ένα από τα τεμένη, θα το νιώθει στο εξής: ένας μόνον ένοπλος άνδρας, λέει, «απέδειξε πως δεν υπάρχει κανένα μέρος αρκετά απομακρυσμένο».

«Είναι πολύπλοκο να πεις στα παιδιά την αλήθεια χωρίς να τους δείξεις την πραγματική φύση μιας ανθρωπότητας που είναι ικανή για τέτοια πράγματα», προσθέτει, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ήρθα στη Νέα Ζηλανδία, γιατί την πρώτη φορά που ήρθα εδώ, το 2011, ανακάλυψα ένα μέρος που ήταν ο παράδεισος πάνω στη Γη και αποφάσισα να φέρω την οικογένειά μου για να ζήσουμε εδώ ειρηνικά, μακριά από τη βία», εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας άνδρας παλαιστινιακής καταγωγής που δεν δίνει το όνομά του.

«Μπορεί να βρισκόταν σε μια συμπονετική και πολιτισμένη κοινωνία όμως, την ίδια στιγμή, χάρη στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, κατάφερε να βυθιστεί σε μια εντελώς άλλη κοινότητα απ’ όπου άντλησε τις ιδέες και το μίσος του», λέει προσπαθώντας να καταλάβει.

Εξήγηση που μοιάζει να επιβεβαιώνει -τουλάχιστον εν μέρει- την ομολογία που ανάρτησε στο διαδίκτυο ο δράστης.

Η Νέα Ζηλανδία ήταν το 2018 δεύτερη σύμφωνα με τον Δείκτη Παγκόσμιας Ειρήνης, έναν κατάλογο που καταρτίζει το περιοδικό Economist και προσπαθεί να κατατάξει τις χώρες ανάλογα με τον βαθμό φιλειρηνισμού. Μόνο η Ισλανδία είναι πιο ήρεμη.

Μέσα σε 36 λεπτά, την Παρασκευή (15/09), 49 μουσουλμάνοι σκοτώθηκαν εν ψυχρώ, ένας απολογισμός μεγαλύτερος από το σύνολο των δολοφονιών που διαπράχθηκαν στο αρχιπέλαγος το 2018.

Η Νέα Ζηλανδία δεν είναι ούτε και αυτή ασφαλώς ένας ουτοπικός κόσμος.Ήταν μερικές φορές το σκηνικό ρατσιστικών ενεργειών ή ενεργειών εχθρικών προς τους μετανάστες. Ωστόσο, όταν αυτές γίνονταν πρωτοσέλιδα, απορούσε κανείς πώς τέτοια πράγματα μπορούσαν να συμβούν -μέχρι που έγινε η επίθεση της 15ης Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version