Έρχονται αυξήσεις – φωτιά στις εισόδους των αρχαιολογικών χώρων

Έρχονται αυξήσεις - φωτιά στις εισόδους των αρχαιολογικών χώρων

Τι θα ισχύσει από το 2020.

Αυξήσεις-φωτιά στην είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους, από το 2020, αποφάσισε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ).

Η κατάργηση της κατηγορίας των εισιτηρίων 2-1 ευρώ και η αντικατάστασή τους από την κατηγορία των 3-2 ευρώ, η αύξηση των τιμών των εισιτηρίων σε 24 αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία και η μείωση σε πέντε αντίστοιχους χώρους, είναι μερικές από τις αλλαγές που θα συντελεστούν από το 2020.

Το θέμα απασχόλησε την Τετάρτη το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), τα μέλη του οποίου έδωσαν ομόφωνα το «πράσινο φως» στις προτάσεις της ομάδας εργασίας που ασχολήθηκε με τον επανακαθορισμό των τιμών εισιτηρίων (μεμονωμένων και ενιαίων), σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία ανά την επικράτεια. Στις νέες προτάσεις ελήφθησαν υπόψη στατιστικά στοιχεία και έσοδα από εισιτήρια, η κατάσταση των χώρων, η περιοχή που βρίσκονται -αν δηλαδή προσελκύουν κόσμο ή όχι-, η ολοκλήρωση έργων ΕΣΠΑ και, κυρίως, η επισκεψιμότητά τους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, θα υπάρξουν αυξήσεις στις τιμές εισιτηρίων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, όπως για παράδειγμα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου όπου το ολόκληρο και το μειωμένο εισιτήριο από 10 και 5 ευρώ αντίστοιχα γίνονται 12 και 6 ευρώ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.