Αποζημίωση 100.000 ευρώ ζητά ο Αντώνης Σαμαράς

Αποζημίωση 100.000 ευρώ ζητά ο Αντώνης Σαμαράς

Εκδικάστηκε - σήμερα, Πέμπτη - ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση που έχει καταθέσει ο Αντώνης Σαμαράς κατά του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας

Η αγωγή που κατέθεσε ο κ. Σαμαράς αφορά σε επιστολή του προέδρου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος, Μιχ. Κουρουτού. Η επιστολή είχε έρθει ως απάντηση σε άρθρο του συνεργάτη του τότε πρωθυπουργού, του Γιώργου Μουρούτη, για το θάνατο της Φώφης Μπουλούτα.

Στο άρθρο ο κ. Μουρούτης επιτίθετο στο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για “άθλια συκοφαντία κατά ενός ανήλικου, προκειμένου να πλήξουν τον πολιτικό τους αντίπαλο”.

Ενώπιον του Δικαστηρίου κατέθεσε συγγενής της εκπαιδευτικού, ο οποίος αναφέρθηκε στο άρθρο Μουρούτη λέγοντας:

“Ως οικογένεια το θεωρήσαμε τυμβωρυχία, μας αναστάτωσε. Μιλήσαμε με την Ομοσπονδία για να αντιδράσουμε και έτσι εστάλη η απαντητική επιστολή. Αργότερα ήρθε και ακόμα μία επιστολή από τον κ. Σαμαρά όπου αναγράφονταν οι ίδιοι ψευδείς χαρακτηρισμοί, με αποτέλεσμα να αναγκαστούμε να στείλουν εξώδικο για να μην αναφέρεται στο όνομά της”.

Σύμφωνα με το μάρτυρα, στόχος της επιστολή του προέδρου της ΟΙΕΛΕ ήταν να υπερασπιστεί τη μνήμη της Φώφης Μπουλούτα, η οποία “ουδέποτε χρησιμοποιούσε το όνομα του παιδιού επειδή ήταν ανήλικος και ήθελε να τον προστατεύσει”.

Σημειώνεται ότι η πλευρά του πρώην Πρωθυπουργού δεν πρότεινε την εξέταση κάποιου μάρτυρα,αναφέρθηκε, ωστόσο, σε προηγούμενη δικαστική απόφαση που τον δικαιώνει, αλλά και σε αναφορά την Φώφης Μπουλούτα σε συνέντευξή της το 2013, σύμφωνα με την οποία η απόλυσή της δεν είχε σχέση με την οικογένεια του παιδιού, αλλά με τη νέα διεύθυνση που ήθελε “να δείξει τα διαπιστευτήριά της”.

Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου αναμένεται το προσεχές διάστημα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.